Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Spremni smo da platimo kaznu Goranoviću jer time branimo demokratiju

"Tridesetogodišnji režim pokušava da disciplinuje i zaplaši obične građane i osujeti bilo kakav pokušaj kanalisanja opravdanog gnijeva stanjem u društvu već trideset godina", rekli su iz URE

Građanski pokret URA spreman je da plati kaznu Nikšićaninu Miliji Goranoviću, ukoliko on to procijeni prihvatljivim, zbog njegovog komentara na Fejsbuku upućenom direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, saopštili su iz ove partije.

Obrazlažu to time jer, kako navode, tridesetogodišnji režim pokušava da disciplinuje i zaplaši obične građane i osujeti bilo kakav pokušaj kanalisanja opravdanog gnijeva stanjem u društvu već trideset godina.

„Kao partija apsolutno smo protiv bilo kojeg nedoličnog iskaza u javnom diskursu ali to ne znači da golom represijom treba ići na disciplinovanje građana koji slobodnijim izrazom kanališu svoj opravdani gnijev na društvenim mrežama prema državnim funkcionerima i javnim ličnostima. Između ostalog i u opisu je posla državnih funkcionera i javnih ličnosti da imaju znatno veći stepen tolerancije na glas građana“, saopštili su iz ove partije.

Iz URE tvrde i da bi ovom analogijom kažnjavanja i mnogi javne ličnosti u crnogorskome društvu zbog neprimjernog izaraza trebale da snose prekršajnu odgovornost počev od samog predsjednika Mila Đukanovića.

„Ne zaboravlja crnogorska javnost njegove sramne istupe u kojima je vrijeđao i čak pozivao na deratizaciju svih onih koji ne misle kao on i nisu pod njegovom kontrolom. Ne zaboravlja i sramne poteze sadašnjeg direktora Uprave policije koji golom silom policijskog aparata, nalik onima u totalitarnim režimima, pokušava da disciplinuje sve one koji se odluče na kritiku i kanalisanje gnijeva“, ističu oni.

Ocjenjuju da je proces prema Goranoviću zastiđe države koja gazi svoj Ustav, jer sebe definiše kao demokratsku i zemlju koja je „duboko zagazila u proces evropskih integracija“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve