Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Smanjiti cijenu “Sozine” za putnička vozila na euro, podstaći domaće goste da ostvaruju prihod u turizmu

Oni kažu da bi se time značajno povećao broj domaćih turista širom crnogorskog primorja a posebno u danima vikenda ili neradnih dana i omogućio veći prihod u turizmu od domaćeg tržišta

Građanski pokret URA pozvao je danas javno državnu komapniju “Monteput” da smanji cijenu putarine kroz tunel Sozina za putnička vozila na 1 euro, a za ostale vrste vozila 50% posebno imajući u vidu krizu izazvanu pandemijom koronavirusom i sve većim problemima u turističkoj privredi.

foto URA

Oni kažu da bi se time značajno povećao broj domaćih turista širom crnogorskog primorja a posebno u danima vikenda ili neradnih dana i omogućio veći prihod u turizmu od domaćeg tržišta.

“Domaće tržište je ono na šta crnogorska turistička privreda ovog ljeta jedino može računati i ono koje jedino može koliko-toliko nadomjestiti gubitke u turizmu. Zato bi smanjenje putarine na 1e za putnička vozila i za 50%  za ostale vrste vozila bilo značajan generator veće posjećenosti domaćih turista”, ističu u ovoj partiji.

Oni navode da cijena putarine kroz tunel “Sozina” nije mijenjana od otvaranja tunela bez obzira na neka obećanja nadležnih koja su išla u drugom pravcu, pa čak i potpunog ukidanja putarine.

“Preduzeće ‘Monteput’ svake godine bonusom nagrađuje upravu i mislimo da bi bilo u redu da ti bonusi, ako ništa drugo, izostanu ove godine i cijena putarine se smanji.  Posmatrajući i sa aspekta plaćeno-dobijeno trasa kroz tunel “Sozinu” je jedna od najskupljih koji se plaća u regionu i takva cijena se mora korigovati, posebno u kontekstu aktuelne pandemije koronavirusom”, zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve