Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

URA savjetuje Filipoviću da se obrati nadležnim: Zaboravili da je obavijesto Abazovića

Građanski pokret GP URA savjetovao je političkom analitičaru CdM-a Ljubomiru Filipoviću da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdilo ko stoji iza prijetnji koje su mu upućene.

U toj partiji mu poručuju da, dok čine vlast, neće biti potrebno da čeka i vuče za rukav nikoga od nadležnih da mu pomogne u ostvarivanju prava, kao što je to URA morala da čini tokom svih prethodnih godina i mjeseci haosa i neizvjesnosti. Iz GP URA su čini se predvidjeli činjenicu da se povodom ranijih prijetnji Filipović obratio njihovom lideru a sada i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, koji se prema riječma Filipovića nije udostojio ni odgovora.

“Ta praksa će, zajedno sa DPS-om, ispariti u političku prošlost, jer mi donosimo promjene”, naglasili su u GP URA.

Oni su ocijenili da je čicemjerno je i apsurdno da DPS drži lekcije o bezbjednosti neistomišljenika i da osuđuje govor mržnje i prijetnje upućene njima, kada se, samo tokom posljednjih desetak dana, moglo utvrditi da su oni ti koji se uvijek, u nedostatku argumenata, okreću najbjednijem i najmizernijem političkom oružju, a to je vođenje hajki i crtanje meta poslanicima i funkcionerima. Dodaju i da se to odnosi i na sve one koji se usude da im se suprotstave.

“To su demonstrirali nedavno ispred Skupštine Crne Gore kada su svesrdno podržavali i tapšali na uvrede koje su okupljeni na protestu uzvikivali na račun potpredsjednika Vlade Crne Gore i lidera i funkcionera URE Dritana Abazovića i Filipa Adžić“, kazali su u Građanskom pokretu GP URA, odgovarajući na prozivke DPS-a da ignorišu prijetnje upućene političkom analitičaru Ljubomiru Filipoviću i njegovoj porodici.

Iz URE su istakli da ugrožavanje bezbjednosti i prijetnje nikada, ni pod kojim okolnostima i ni prema kome neće podržati i da najoštrije osuđuju napade na Filipovića i njegovu porodicu.

“Tako nešto je, u demokratskom i evropskom uređenju Crne Gore kakvom stremimo, apsolutno nedopustivo. Pravo na slobodu mišljenja i govora ima svaki građanin Crne Gore, ma kome se to sviđalo ili ne sviđalo. Iz DPS-a su tokom svoje dugogodišnje vlasti pokazali šta rade najbolje – selektivno reaguju i dijele pravdu, pa im tako prijetnje onima koji im remete političke planove ne smetaju, naprotiv, podstiču javnost na njih”, rekli su u URI.

Iz te partije napomenuli su da i njihove poslanice Božena Jelušić i Suada Zoronjić kontinuirano dobijaju prijetnje i uvrede, na koje niko nikada iz DPS-a iz nije reagovao niti ih je osudio.

“To ni ne mogu da učine, jer upravo DPS, koristeći se medijima koje kontroliše i svojim kvazi intelektualcima, orkestrira takve napade kako bi diskreditovao i odstranio sve one koji smetaju”, rekli su u URI.

Oni ističu da DPS takvim javnim nastupima i izjavama kreira atmosferu linča, što ne može donijeti ništa dobro Crnoj Gori.

“DPS, kao opoziciona partija, čini upravo ono što želi da prikači drugima – pokušava da destabilizuje Crnu Goru, koristeći se svim mogućim sredstvima, bez imalo skrupula i morala, samo kako bi vratio političku situaciju u pređašnje stanje. To nećemo dozvoliti”, rekli su u GP URA.

Oni su se osvrnuli i na prijetenje koje su nedavno upućene njihovom lideru, Abazoviću, napominjući da se niko od čelnika DPS-a na to nije ni osvrnuo, a kamoli reagovao tim povodom, a da su oni koji su tada još uvijek bili na nekim od rukovodećih bezbjednosnih funkcija i kojima je to dužnost, to učinili tek nakon mnogobrojnih zahtjeva URE da ubrzaju istragu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve