Ocjena direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića da su mu rezultati u toku dosadašnjeg mandata sjajni “predstavlja nemanje grama javne odgovornosti prema građanima koji ga sve vrijeme plaćaju da se tobože bori protiv korupcije”, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

Foto: URA

“Radonjić je ovim riječima naslikao svoj politički portret klasičnog DPS funkcionera, koji nema nikakve odgovornosti za katastrofalne rezultate institucije kojom rukovodi. I takvi rezultati pritom nijesu ocjene domaće javnosti već ocjene sa međunarodnih adresa koje u svakom novom izvještaju podcrtavaju loše učinke rada ASK-a i nikakvo napredovanje u poglavljima 23 i 24, a posebno u korupciji”, ističu oni.

Tvrde i da je Radonjića na mjesto direktora ASK-a isključivo prporučila rođačka pripadnost premijeru Dušku Markoviću.

“Kao što će ga vjerovatno preporučiti za novo mjestu u Agenciji za zaštitu ličnih podataka na šta pledira. I to ne svojom voljom, nego pod pritiskom svojih poslodavaca i miljenika iz Demokratske partije socijalista koji bi da ga rotacijom sklone sa mjesta direktora ASK-a a sve pod pritiskom međunarodne zajednice”, zaključuju u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve