Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

URA poručila DPS-u: Roćen je ogledalo vašeg doživljaja medija

Šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić kaže da razumije nelagodu u kojoj su se našli u toj partiji nakon niza kompromitujućih materijala koju cure u javnost, a koji dokazuju “njihove najniže strasti, nepočinstva i malverzacije”

Odbijanjem da osudi i ogradi se od izjave jednog od svojih idejnih gurua, Milana Roćena, Demokratska partija socijalista je stavila potpis na ono kako oni doživljavaju ulogu medija u crnogorskom društvu, a prije svega ulogu javnog servisa koji smatraju svojim privatnim medijem, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Milan Roćen: “Kako sam fino sve ovo sročio”

Šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić kaže da razumije nelagodu u kojoj su se našli u toj partiji nakon niza kompromitujućih materijala koju cure u javnost, a koji dokazuju “njihove najniže strasti, nepočinstva i malverzacije”.

“Pa bi bilo zaista i pomalo naivno od partije kakva je DPS da djeluje u evropskom maniru, ogradi se od funkcionera sa ovakvim izjavama, isključi ih iz članstva i da jasnu poruku da takve stvari nijesu prihvatljive u javnom diskursu, posebno ne od onih koji obnašaju značajne javne funkcije”, ističe Jevrić.

Bojan Jevrić

Umjesto toga, kaže, jeftina, višedecenijska priča o malverzacijama svih onih koji su javno odgovorni i predstavljaju pravo lice DPS-ovih funkcionera i besprizorno etiketiranje svih subjekata društva koji jasno i glasno kritikuju bolesni sistem vrijednosti koji je ova partija uspostavila u crnogorskome društvu.

“Tobožnjom senzitivnošću za zakonska načela, žele da sakriju trulež svoga sistema kojeg su uspostavili i prikriju najniže strasti svojih prvoboraca koji i dan danas obnašaju važne javne funkcije i truju crnogorsko društvo. Pritom htjeli bi i da svojom jeftinom propagandom, crnogorsko društvo istrgnu iz evropskog društvenog konteksta pa da predstave kako otkrivanje blata javnih funkcionera u evropskim državama znači i kršenja zakona za onoga ko to blato otkriva”, navodi Jevrić.

A zaboravljaju pritom, ukazuje on, da je nedavno viceguverner Austrije neopozivo dao ostavku na sve javne funkcije i mjesto predsjednika svoje partije zbog toga što su mediji u toj zemlji objavili kompromitujući snimak u kojem on u neformalnom ambijentu u pripitom stanju dogovara korupcionaške poslove.

“Vladajuća stranka viceguvernera Austrije tada nije ni pomislila da osudi medije i s razlogom pobunjenu javnost i pozove ih na odgovornost, već je viceguverner podnio neopozivu ostavku. To je razlika od evropskih vrijednosti i blata u kojem plivaju prvoborci Demokratske partije socijalista, predstavljajući se kao baštinari evropskih vrijednosti u Crnoj Gori”, poručuje Jevrić.

Zaključuje da je novo ograđivanje od kompromitujućih izjava jednog od prvoboraca DPS-a samo legitimacija “blata i niskih strasti u kojima DPS pliva već nekoliko decenija” i da je to ogledalo njihovog odnosa prema medijima i njihove uloge u društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve