Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA pojasnila kakvu manjinsku vladu traži

Ističu i da žele manjinsku vladu koja će ''riješiti i konačno zatvoriti pitanja koja su polarizovala naše društvo prethodnih godina, ali i godinama ranije''

Iz Građanskog pokreta URA, koja s CIVIS-om čini koaliciju “Crno na bijelo”, ponovili su da traže formiranje manjinske vlade u čijem sastavu neće biti kadrova DPS-a i DF-a.

Iz te partije su naveli da traže formiranje manjinske vlade koja će odlučno pokrenuti integraciju u EU.

“Vlada koja će deblokirati institucije (posebno u pravosuđu), nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, obezbijediti ekonomski oporavak i sprovođenje reformi i nastavak povećanja zarada građana, omogućiti priliv novih stranih investicija i EU fondova koji su sada stopirane zbog nestabilne političke situacije”, naveli su iz GP URA na Fejsbuku.

Ističu i da žele manjinsku vladu koja će “riješiti i konačno zatvoriti pitanja koja su polarizovala naše društvo prethodnih godina, ali i godinama ranije”.

“Potpisati Temeljni ugovor sa SPC u skladu sa Ustavom i nacionalnim interesima Crne Gore i time rasteretiti društveno-politički razvoj od crkvenih pitanja, omogućiti stabilizaciju odnosa sa susjedima, snažno održavati karakter građanskog sekularnog i multietničkog društva”, zaključuju iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
18.01.2022-10:52 10:52

Sta ces sa DEMOKRATAMA?

laki
18.01.2022-11:23 11:23

ma nemo mi reći. I poslije Zdravka Srbija i njena crkva.

COL
18.01.2022-11:47 11:47

Krivokapić je kao šlauf za spasavanje ponudio ,,Evropa sad”, a Dritan manjinsku vladu….