Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

URA podnosi prigovor protiv Gradske RTV: Traže sankcije ”za širenje panike, mržnje i netrpeljivosti”

Istakli su da će prigovor uložiti na programski sadržaj emisije ''Hej, Sloveni'', autora Senada Pećanina u kojem se, prema njihovim riječima, kontinuirano targetira premijer i predsjednik URE Dritan Abazović kojem se implicira da Crnu Goru vodi u građanski rat, čime se, kako kažu iz Medijskog tima ove partije, javnost uzbunjuje, i unosi nemir i panika

Građanski pokret URA podnijeće prigovor Agenciji za elektronske medije (AEM) na programski sadržaj „Gradske RTV“, saopštili su iz Medijskog tima ove partije.

Oni su kazali da Gradska RTV kontinuirano “širi mržnju, netrpeljivost, neprofesionalizam, podstiče tenzije i izaziva paniku”.

Istakli su da će prigovor uložiti na programski sadržaj emisije „Hej, Sloveni“, autora Senada Pećanina u kojem se, prema njihovim riječima, kontinuirano targetira premijer i predsjednik URE Dritan Abazović kojem se implicira da Crnu Goru vodi u građanski rat, čime se, kako kažu iz Medijskog tima ove partije, javnost uzbunjuje, i unosi nemir i panika.

Kažu da sadržaj ove emisije ali i informativni program ove RTV stanice, koji “da paradoks bude veći plaćaju svi građani glavnog grada, obiluje stvarima koje su u suprotnosti sa Zakonom o medijima i Kodeksom novinara Crne Gore”.

“Pluralizam medija i osnovana kritika su uvijek dobrodošli, ali se oni ne smiju poistovijetiti sa onim stvarima kojima se krše načela i propisi. U tom slučaju mediji moraju imati sankcije od strane nadležnih institucija”, poručili su iz URE.

Napominju da će od Savjeta AEM-a tražiti sankcije za ovog javnog emitera koji, kako kažu, o trošku građana Podgorice izvještava pristrasno i u interesu određenih političkih elita.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoran icevic
10.09.2022-18:58 18:58

Dritan ima pravo,crnogorce,zvati fasistima,nacinalistima,misleci da niko druvi nema pravo na drugacije misljenje.Upravo Gradska TV prikazije kakvo je ponasanje malog sulejmana,na stetu drzave CRNE GORE. I NJEGOVE URE.DOSTA DRITANE,IZIGRAVAS CRNOGORSKOG VUCICA,SVE DO URE.

Tihana
10.09.2022-20:54 20:54

Da ugasiš jedinu slobodnu televiziju? Samo zato što te razobličava svaki dan? Neće moći Duče od metar i po

Evidence
11.09.2022-11:37 11:37

Sram vas bilo pogani izdajnici! Nije vam smetalo kad ste nas maltretirali, zlostavljali i mučili na Cetinju 5. septembra, suzavcem, gumenim mecima, shok bombama, a po naređenju vašeg bezvrijednog lidera.