Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Podnijećemo prijavu protiv NVO Montenegro International

Prijava će uslijediti nakon što je ova NVO danas iskoristila sliku koja je, kako navode iz te partije, iz privatne arhive potpredsjednika GP URA Filipa Adžića, nastalu u januaru 2018. godine

Građanski pokret URA podnijeće prijavu pred nadležnim tužilaštvom za krivično djelo lažno prijavljivaje protiv NVO Montenegro International, objavljeno je iz te partije.

Prijava će uslijediti nakon što je ova NVO danas iskoristila sliku koja je, kako navode iz te partije, iz privatne arhive potpredsjednika GP URA Filipa Adžića, nastalu u januaru 2018. godine. Dodaju da je Montenegro inernational sliku tužilaštvu i javnosti predstavio kao dokaz za lažno prijavljivanje protiv NN lica iz GP URA.

“Pomenuta NVO je sliku koja je nastala 15. januara 2018. godine u Bijelom Polju, što je javno dostupno na fb profilu potpredsjednika URE, iskoristila za prizemno blaćenje Građanskog pokreta URA i povezala je sa napadom na novinara Seada Sadikovića. Ta NVO ustvrdila je da je slika nastala istog dana kada je Sadiković prebijen i da je dokaz da je prebijanje Sadikovića iscenirano od strane NN lica iz URE u saradnji sa samim Sadikovićem”, pojašnjavaju iz URE.

Ukazuju da nije namjera da se obračunavaju sa NVO sektorom ali da svi akteri javnog života moraju imati odgovornost, naročito u delikatnim situacijama kao što je napad na novinara.

Iz URE ponavljaju da je slika nastala 15. januara 2018. godine i to neposredno nakon jednog od intervjua njihovog predsjednika, Dritana Abazovića, u autorskoj emisiji „Bez granica“, novinara Seada Sadikovića.

Kažu i da će nadležni iz NVO „Montenegro International“ svoje tvrdnje, koje su krivično djelo, morati da obrazlažu kod nadležnih institucija.

“Pozivamo brojne aktere javnog života da ne relativizuju napad na novinara Seada Sadikovića i na taj način podstiču agresiju, nasilje i netrpeljivost. Posebno apelujemo na opozicione partije predvođene DPS-om (njihove medije, angažovane analitičare, pravnike, udruženja, NVO) da se oštro ograde od ovakvih incidenata i relativizacija napada na novinare, posebno imajući u vidu da jedan od napadača na Sadikovića dolazi iz porodice lokalnog funkcionera DPS-a u Bijelom Polju”, zaključuju iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
22.03.2021-18:36 18:36

“…da svi akteri javnog života moraju imati odgovornost, naročito u delikatnim situacijama kao što je napad na novinara”. OVO ste dobro rekli. Samo par pitanja: Dali ta odgovornost važi i za novinare? Dali nekome na čelu piše da je novinar? Dali ja kao neko ko nosi crnogorsku zastavu imam pravo da budem zaštićen? Dali neko ima pravo da mi otima zastavu MOJE JEDINE države? Pa vi ste iz dana u dan sve gori…

xxxxx
22.03.2021-18:46 18:46

što ste digli hajku?

Srbija
22.03.2021-20:09 20:09

VIDI JADA I SLIKE ZA SRPSKI SVET ZA 2021 GODINU ZLA URA OCE PRIJAVU SAMA SEBE E BRUKE KAKA STE VI PARTIJA NI ZE CUVANJE OVACA LAZOVI JADNI I BIJEDNI!

Senka
22.03.2021-20:40 20:40

ZLA URA ”pospješuju maligni crnogorski nacionalizam Bacaju i gaze CRNOGORSKU ZASTAVU izaziva nacionalneu rasnu i vjersku mržnju panike i nereda dobili krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Seada Sadikovića i NN URA ! Nacionalistima i sovinistima je mjesto u PRDARU A ne medju gradjane !!

Tihana
22.03.2021-20:48 20:48

Evo opet paranoja na djelu! Dritanga se skroz dekompenzovala, treba mu medikacija hitno! Budaletine!!!