Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

URA osudila smjenu Vukotić-Jelušić

Građanski pokret URA najoštrije je osudio revanšizam prema sekretarki Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Milijani Vukotić Jelušić, koju je u Opštini Budva zamijenila odbornica DPS-a Snežana Kuč

Građanski pokret URA najoštrije je osudio revanšizam prema sekretarki Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Milijani Vukotić Jelušić, koju je u Opštini Budva zamijenila odbornica DPS-a Snežana Kuč.

foto URA

Kako napominju u građanskom pokretu URA, građani Budve su svjedoci da je Vukotić Jelušić maksimalno profesionalno upravljala Sekretarijatom za lokalnu samoupravu, stavljajući interes grada na prvo mjesto, pa njenu smjenu doživljavaju kao revanšizam karakterističan za ljude okupljene u Demokratskoj partiji socijalista.

“Nasilno samoproglašeni predsjednik opštine Budve Nikola Divanović, prvo je suspendovao Vukotić-Jelušić, a zatim, koristeći se ovih dana osobenom nasilnom političko-pravnom metodom, danas je postavio novu sekretarku, odbornicu DPS Snežanu Kuč. Ovo je obračun sa najboljim kadrovima ove primorske opštine”, ističu u URA-i.

Kako dodaju, ne čudi ih ovakav postupak novog antiustavnog rukovodstva, jer kao i svaki autoritarni režim obračun uvijek prvo počinje sa najboljim i najčistijim kadrovima.

“Kuč je, po osnovu rješenja, postavljena za koordinatorku Sekretarijata za lokalnu samoupravu što je praksa koju zakon ne poznaje. Ovo iz razloga jer Vukotić Jelušić ima legitimno izabranu pomoćnicu koja, po zakonu, ima sva ovlašćenja sekretarke ukoliko je ona spriječena za rad”, kazali su u iz ove partije.

U URI naglašavaju da je ovo nasrtaj na ugled cjelokupne Budve.

“Današnji čin predstavlja još jedan nasrtaj na ugled Budve, upravo od onih koji su je učinili gradom koji se prepoznaje po kriminalu i besumučnoj pohari opštinskog budžeta. Međutim, sve ima svoj kraj. Ljudi od integriteta će uvijek imati svoje mjesto u društvu i to ne zavisi od bilo kojih funkcija, naročito ne od onih koje su sticane na nezakonit način. URA je ponosna na profesionalizam, angažman i rezultate koje je Vukotić Jelušić postigla dokazujući da u Crnoj Gori itekako postoje kadrovi koji mogu ovu državu učiniti istinski uspješnom evropskom pričom”, rekli su iz pokreta URA.

Nijednim svojim postupkom, kako naglašavaju, nije ugrozila javni interes Budve, uvijek poštujući zakone države Crne Gore. Zbog takvog njenog postupanja, gdje je zakon bio jedini autoritet, građani i funkcioneri su uživali najveći stepen zaštite.

“Bez obzira na politička previranja, zloupotrebe Ustava i zakona, URA će sa ljudima poput Vukotić Jelušić uvijek predstavljati alternative neznanju, bahatosti i nekulturi”, zaključuju u pokretu URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
03.07.2020-20:35 20:35

Ja mislim da ce je “spasiti”istaknuti “revoliconar”dr Miodrag Caro Pavlicic privjesak Dritana Abazovica Ravnogorca.