Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Nova Vlada odmah da obezbijedi vakcine i medicinska sredstva

Iz URA-e dodaju da na računu sada ima osam miliona eura, te da je za nabavku opreme neophodno 1,64 miliona i to za period od četiri mjeseca.

Građanski pokret URA pozvao je danas novodolazeću ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da odmah nakon stupanja na tu funkciju obezbijedi novac sa računa za donacije NKT-a za nabavku neophodne medicinske zaštitne opreme i dodatnih doza vakcina protiv sezonskog gripa.

Oni su ocijenili ponašanje tehničke Vlade i odlazećeg ministra sramnim, jer od 4. novembra nijesu odgovorili na zahtjev državne apotekarske ustanove „Montefarm“ za nabavku tih medicinskih sredstava.

“To je i naličje njihove politike svih ovih godina. Beskrupulozni nehat prema građanima i potpuno urušavanje javnog zdravstvenog sistema. U epilogu potvrđuju sve ove stvari”, ocjenjuju iz GP URA.

Iz URA-e dodaju da na računu sada ima osam miliona eura, te da je za nabavku opreme neophodno 1,64 miliona i to za period od četiri mjeseca.

“Nedopustivo je da imamo građane sa hroničnim oboljenjima koji u domovima zdravlja nailaze na to da vakcina nema i da nemaju informacije kada će doći nove. Postupcima odlazeće Vlade svjesno se narušava javno zdravlje i pokazuje nemaran odnos prema građanima koji im je inače svojstven svih prethodnih nekoliko decenija. Sigurni smo da će ovaj problem moći da se riješi u najkraćem roku čim nova Vlada stupi na funkcije”, zaključuju u GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Damir
03.12.2020-12:50 12:50

Pa šta če vama medicinska sredstva, kad je ni ona ne nosi kao odgovorna na svom radnom mjestu? Što niste bili tada principijelni, kad je dozvolila zaposlenima i hordi brez zaštitne opreme, da učestvuje na njenom oddeljenju, prilkom ispračaja Djeda, da ukažete na to??? Nego ste šutjeli kao miševi, u ostalom kao i na primjeru one sa masnom kosom, što če da vam vodi 4 resora??? Brzo če te vi u zaborav Dritanovi apostoli!