Najnovije ponašanje učiteljice iz Bara može se okarakterisati samo krajnje neozbiljnim i nedoličnim jednog prosvjetnog radnika, ocijenjeno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Rada Višnjić

Kažu da im nije namjera da komentarišu incidentne situacije na dnevnom nivou sve dok nadležni rade svoj dio posla ali da reakcija ne smije izostati onda kada jedan prosvjetni radnik umjesto da djeluje edukativno na najmlađe generacije svoje djelovanje usmjeri u sasvim suprotnom smjeru.

„Kada se naša država suočava sa velikim problemom kakav je epidemija koronavirusa i kada smo prva država u Evropi po broju zaraženih na osnovu broja stanovnika prosvjetni radnik koji poziva svoje učenike na okupljanje a uz to bez ikakvih mjera zaštite od koronavirusa zaista ne zaslužuje da nosi tu titulu. Takav stepen nedoličnosti i krajnje neozbiljnosti zaslužuje sankcionisanje“, poručuju iz URE.

Oni dodaju i da je krajnje neuksuno da prosvjetni radnik kanal koji služi za komunikaciju (u uslovima epidemije COVID19) sa svojim učenicima zloupotrebljava u druge svrhe koji ne odgovaraju realizaciji predviđenog školskog plana i programa.

„Očekujemo od uprave i organa škole da brzo odreaguju i na odgovarajući način se ponesu prema ponašanju pomenute prosvjetne radnice“, zaključuju u URI.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve