Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Nedopustiva sječa borova pri rekonstukciji zgrade CANU, Ministarstvo da reaguje

Oni kažu da izvođač želi da posiječe borove zbog kojih se sa pravom Beogradska ulica naziva jednom od najljepših u glavnom gradu

Pri rekonstrukciji objekta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti izvođač je obilježio zdravo drveće koje planiraju da posijeku, što je nedopustivo, saopštili su danas iz podgoričke URE.

Oni kažu da izvođač želi da posiječe borove zbog kojih se sa pravom Beogradska ulica naziva jednom od najljepših u glavnom gradu.

Pozivaju ministarstvo urbanizma i ekologije da izvrši potrebne provjere, i kako navode, sačuva svaku biljku koja se može sačuvati, uprkos haosu koji je DPS-ova Vlada napravila prihvatajući loše urbanističke projekte.

“URA je branila Goricu kao najveće zeleno blago Podgorice i nastavićemo da to činimo i dalje. Napominjemo da je nova zgrada Crnogorske akademije nauka i umjetnosti bila planirana preko puta kasarne “Morača” ali da se od toga suludo odustalo i ako je zgrada privedena kraju i sada zjapi prazna u samom centru grada. Sve to je smiješno kao i ulaganje DPS-ove Vlade od 10 miliona u novu zgradu MONSTAT-a”, napominju iz podgoričke URE.

Pozivaju nadležne na hitnu reakciju kako bi se spriječio još jedan zločin nad prirodom u plućima grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
@@@@
06.02.2021-19:29 19:29

URA JE NAS OSLOBODILAC I CUVAR PA I JA DA PRIJAVIM DA IMA ODREDJENIH GRADJANA KOJI BACAJU PAPIRE PO ULICI.ZIVJELA URA.SRBIJA UBIJA!!!