Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Naši prioriteti su Zakon o porijeklu imovine i izbor novog Tužilačkog savjeta

Dodaju i da je za njih pitanje usvajanja ovog zakona i izbor novog Tužilačkog savjeta prioritet, kao što je, vjeruju, prioritet većine građana Crne Gore

Iz Građanskog pokreta URA je saopšteno da ih raduje najava da će Nacrt zakona o porijeklu imovine biti gotov do polovine oktobra nakon čega će ići na javnu raspravu.

“Podržavamo saradnju kabineta potpredsjednika Vlade i predstavnika Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava na izradi Nacrta zakona vjerujući da će njihova posvećenost ovom pitanju, uz podršku stranih eksperata, rezultirati kvalitetnim zakonskim rješenjem, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Ukazuju da se usvajanjem ovog zakona „stiču uslovi da uskoro dobijemo zakonsko rješenje koje će označiti kraj sticanju i održavanju imovine stečene van legalnih tokova“, navodi se u saopštenju URA.

Podsjećaju da je i taj zakon bio jedno od njihovih predizbornih obećanja i da će njegovo usvajanje još jednom označiti dodatnu afirmaciju njihovih bazičnih programskih politika.

„Ovaj sistemski zakon označiće odlučniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i u državnu kasu vratiti sav novac koji stečen nelegalnim putevima. Kao što smo nekoliko puta ranije isticali, primjena zakona nakon usvajanja može otpočeti od funkcionera Građanskog pokreta URA“, ističu u saopštenju.

Dodaju i da je za njih pitanje usvajanja ovog zakona i izbor novog Tužilačkog savjeta prioritet, kao što je, vjeruju, prioritet većine građana Crne Gore.

„Nakon usvajanja ovog zakona distribucija pravde će biti intezivirana i svako od onih koji su akumulirali velike količine kapitala, puteve do kojih su to izveli moraće da dokažu“, stoji u zaključku saopštenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve