Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Na primjeru Marović, pravosuđe pokazalo da kriminalce čeka nagrada

Iz ove partije reagovali su povodom zastare kazne na koju je Marović osuđen, a koja je danas stupila na snagu

O crnogorskom pravosuđu najbolje govori činjenica da je Miloš Marović, sin bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, danas i zvanično slobodan čovjek, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

foto arhiva

Iz ove partije reagovali su povodom zastare kazne na koju je Marović osuđen, a koja je danas stupila na snagu.

“Učešćem u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, Marović je Opštinu Budva oštetio za oko milion i četristo hiljada eura. Sa tužilaštvom se nagodio da robija godinu dana, a u istražnom zatvoru proveo je mjesec dana. Crnogorsko tužilaštvo mu je sporazumom napravilo još jedan ustupak – da državi plati tek 380 hiljada eura. Marović je, dakle, ubo premiju. Pokrao državu, a da plijen nije vratio, zatvorsku kaznu je izbjegao i sada će moći slobodno da šeta Crnom Gorom, kao svaki drugi uzoran građanin”, kazali su iz GP URA.

Iz URE smatraju da je tom odlukom Viši sud Crne Gore poručio građanima da ih, u slučaju da rade na štetu države, umjesto kazne, čekaju podrška, razumijevanje i ruke ispružene za dogovor.

“Slučaj Svetozara i Miloša Marovića testirao je pravosuđe Crne Gore, a ispit nije položilo. Nadležni su se pokazali kao korumpirani i nesposobni, a institucije – po ko zna koji put, kao prva linija odbrane režima, ali i funkcionera DPS-a”, ističu oni.

Kako su istakli, do danas se u crnogorskom pravosuđu ništa nije promijenilo.

“Realnost u kojoj je Slavoljub Migo Stijepović, i nakon afere Koverta, i dalje generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, baš kao ni nedavna presuda Kotorskog suda, prema kojoj život vrijedi tek 120 sati društveno-korisnog rada ne najavljuju da bi do promjena i moglo da dođe, ukoliko se ne promijene kadrovi i na funkcije odlučivanja ne dođu časni, pošteni i sposobni ljudi. To će biti prioritet nove vlasti, jer isključivo uspostavljanje pravne države uz beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i insistiranje na neselektivnoj pravdi, može Crnu Goru vratiti na put vladavine prava”, zaključili su iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve