Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Mitropolija da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju

Iz ove partije su naglasili da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbjednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.

Građanski pokret URA pozvao je Mitropoliju crnogorsko primorsku da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju koje je planirano za 5. septembar.

“URA je partija koja interese svih građana Crne Gore štiti na podjednak način i od osnivanja nastoji da eliminiše duboko ukorijenjene podjele u crnogorskom društvu koje nesumnjivo idu na štetu njegovog razvoja, pa stoga u kontekstu održavanja najavljenog ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske planiranog na Cetinju za 5. septembar, poziva na razum”, jedna je od poruka sa sjednice Glavnog odbora URA koji je održan sinoć.

Iz ove partije su naglasili da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbjednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.

“Naša poruka ide i MCP-u da uvaži cjelokupni kontekst koji prati ovaj događaj, uzburkane strasti, podignute emocije, zabrinjavajuću epidemiološku situaciju zbog koronavirusa i još jednom razmisli o mjestu održavanja ovog vjerskog čina i odustanu od njegovog održavanja na Cetinju. Sigurni smo da dijelimo mišljenje da se vjerski događaj koji treba da odiše svečanošću ne smije ukaljati zaštitnim ogradama i kordonima policije jer je to i u suprotnosti sa osnovnom ulogom crkve koja je da okuplja a ne razdvaja građane”, poručili su iz URE.

Oni su kazali i da su crnogorske podjele duboko ukorijenjene i da na njihovo rješavanje ne treba ići principom „na nož“.

“Svi razumni subjekti društva ne treba da dodatno podgrijavaju te podjele već da nastoje da ih racionalno percipiraju i sistemski nastoje otklanjati”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
URA: Mitropolija da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju – CG Vijesti
27.08.2021-08:21 08:21

[…] Aktuelno […]

Crnogorka
27.08.2021-08:41 08:41

Abazovic izjava -Ne postoji strah od neposlušnosti i ekstremizma- Država ( ABAZOVIC )garantuje da će sve proteći mirno 5. septembra na Cetinju- Nezapamceo u CG kakvo zlo cini Crnogoracima !!

SLOBO
27.08.2021-12:14 12:14

Ovom izjavom samo pokusavaju da pridobiju kojeg glasaca,A znaju da odluku donosi okupatorska crkva u cg.