Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Krivokapić sada ruši svoju Vladu

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade.

Na brzinski sazvanoj elektronskoj sjednici, putem telefona, preko Whats App-a, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i, protivustavno, tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona. URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta. Istina je surova – Krivokapić je, sa par ministara, privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes. Za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nijesu sposobni“, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje iz Kabineta premijera.

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade.

“Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu, a priča o međunarodnoj podršci. U istoriji ostaće upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu. URA nije, i nikada neće biti nijemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu. Legitimno je da se ljutite na nas što vi kaskate u mjestu. Međutim, nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU”, zaključuju iz URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve