Socijaldemokratska partija (SDP) Ranka Krivokapića je nakon šest mjeseci  manipulacija, prevara, laži i licemjerstva  prema partnerima u vlasti, na skupštinskom zasjedanju u petak 28. decembra, jasno pokazala  svoje pravo lice i namjeru da zbog samo, za sada, njima znanih interesa sruši koaliciju u Kotoru, ocijenili su iz građanskog pokreta URA Kotor.

-No, ovo nas i ne čudi, jer su više puta do sada dokazali da su im lični i partijski ispred opštih interesa. Od onih koji su 18 godina bili u vlasti sa DPS-om i ucjenama se odžavali, drugačiji način djelovanja i funkcionisanja nismo ni mogli očekivati. Netačne su informacije da je SDP spriječio uvođenje prinudne uprave u Kotoru, jer svi njihovi  postupci u proteklom periodu upravo doveli lokalnu upravu u opasnost uvođenja iste. Takođe je netačno da su svojim prisustvom na sjednici uticali na postojanje kvoruma. Sjednici je prisustvovalo 20 odbornika pa je kvoruma bilo i bez odbornika SDP-a. Sa druge strane ono što je tačno jeste činjenica da su glasali protiv svih 13 legalno donesenih Odluka predsjednika opštine Kotor, donesenih zarad  normalnog funkcionisanja uprave u periodu neodržavanja sjednica lokalanog parlamenta, koje su uprkos tome usvojene. Takođe je tačno da su umjesto glasanja po narednim tačkama, među kojima je bio i budžet Opštine za 2019 godinu, izabrali napuštanje sjednice, zajedno sa predstavnikom DPS-a i Liberalne partije, čime su opštinu uveli u mjeru privremenog finansiranja u narednom periodu – navode iz URA.

Oni su ocijenili da neprincipijelno napuštanje sjednice kotorskog parlamenta upotpunjeno je i obmanjivanjem javnosti o postojanju pismene garancije premijera Markovića o pravnoj sigurnosti investiranja u kupovinu Jugopetrolovih nekretnina, koja nije podijeljena na sjednici iako su to obećali putem medijskih saopštenja.

-Na koji način i kako SDP radi za interese Kotora, pokazala je i činjenica da je nova uprava Luke Kotor (u kojoj nema kadrova SDP-a), za samo nekoliko mjeseci rada uspjela da pripremi valjanu dokumentaciju i da izdejstvuje dobijanje  dugoročne koncesije od strane Vlade CG, pa se nameće logičan zaključak da kadrovima SDP-a koji su godinama upravljali Lukom Kotor to nije bio interes, jer njih očigledno osim ličnih ne interesuju nikakvi drugi interesi a ponajmanje gradski. Da su mogli oni bi zaustavili i ovaj strateški projekat, jer su u februaru mjesecu takođe napustili sjednicu kod tačke izglasavanja članova borda direktora Luke Kotor, čime su pokušali onemogućiti proces upravljanja i donošenja odluka u Luci Kotor. Na svu sreću nijesu uspjeli u tome i toliko očekivana koncesija je dobijena – dodaje se u saopštenju URA.

Svim ovim potezima, kako smatraju, SDP ciljano destabilizuje lokalnu vlast i sprečava razvoj grada.

-Kalkulantski i bez hrabrosti da javno saopšte da izlaze iz koalicije, oni manipulatorski navodno ostaju u istoj, očekujući  da pristanemo na njihove ucjene zarad očuvanja vlasti a time i njihove pozicije u istoj. Već viđeno i ništa novo kada je SDP u pitanje. Podsjetićemo da ni nakon oktobarskih izbora 2016 godine, njihovi visoki funkcioneri nisu napustili funkcije koje su dobili za vrijeme koalicije sa DPS, već su sa istih pozicija samo prešli iz jedne vlasti u drugu. Možda isti scenario priželjkuju i sada. Sasvim je legitimna njihova želja da ih DPS ponovo primi u zagrljaj, samo je pitanje da li ih DPS više želi. Takođe, u svojim kalkulacijama moraju računati na činjenicu da ostatak  postojeće koalicije neće dozvoliti da kadrovi SDP-a sa postojećih pozicija i stečenih funkcija dočekaju nove lokalne izbore. Naravno, ukoliko nas ne iznenade pa prije toga podnesu ostavke, a u što je gotovo nemoguće povjerovati kad je SDP u pitanje – zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve