Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Iniciraćemo pooštravanje kaznene politike za napade na novinare

Oni su najoštrije osudili jučerašnje događaje u kojima su poslenici javne riječi verbalno napadnuti i onemogućen im je rad.

Napadi na novinare i ometanje obavljanja novinara u izvršavanju radnih zadataka nedopustiva je praksa koja se godinama ponavlja u Crnoj Gori i to se pooštravanjem kaznene politike za ovakva djela mora mijenjati, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su najoštrije osudili jučerašnje događaje u kojima su poslenici javne riječi verbalno napadnuti i onemogućen im je rad.

„Crna Gora već godinama unazad ima nerasvijetljena ubistva, napade na novinare, njihovu imovinu, zastrašivanje i prijetnje novinarima od kojih gotovo nijedan slučaj nije do kraja riješen i istražen. Crna Gora se već godinama unazad nalazi na začelju svih rang lista koje tretiraju slobodu medija. Pošto je sloboda medija lakmus papir za demokratiju u jednom društvu jasno je gdje se nalazimo“, poručili su iz URE.

Iz tog razloga, kažu oni, poslanički klub „Crno na bijelo“ iniciraće pooštravanje kaznene politike kojom se tretiraju napadi na novinare.

„Pozvaćemo sva novinarska udruženja i u međusobnom razgovoru vidjeti koji je model odgovarajući da kaznena politika koja se odnosi na napade na novinare bude rigoroznija. Čućemo i šta je potrebno dodatno uraditi kako bi država obezbijedila novinarima veću sigurnost i nezavisnost u radu. Postojeće stanje je nedopustivo“, ocijenili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve