Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

URA i Bokeški forum zajedno na izborima u Herceg Novom

Potpisali memorandum o saradnji

Na današnjoj press konferenciji u Herceg Novom potpisan je memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA i Bokeškog foruma za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom koji će se održati 9. maja.

,,Naš cilj je da objedinimo sve zdrave i progresivne snage, zato na izbore izlazimo zajedno sa platformom Crno na bijelo. U prethodne dvije decenije na političkoj sceni u Herceg Novom vladala je jedna vrsta političkog tumaranja koja ni građanima Herceg Novog, ni svim građanima Crne Gore nije donijela dovoljan prosperitet. Hercegnovski odbor URE, Bokeški forum, ali i ostale članice naše koalicije, koje ćemo predstaviti u narednih nekoliko dana, zaslužuju da se pojave na izborima u Herceg Novom i da daju novu snagu i osvježenje”, kazao je predsjednik hercegnovskog odbora URE Nikola Radman.

Predsjednik podružnice Bokeškog foruma Martin Bilafer ocijenio je da su ključni razlog ulaska u koaliciju sa platformom Crno na bijelo brojne sličnosti u političkim idejama i ciljevima.

,,Nadamo se da će građani to i prepoznati”, naveo je Bilafer.

Potpredsjednik URE, šef poslaničkog kluba Crno na bijelo i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar istakao je da je potpisivanje memoranduma sa Bokeškim forumom samo prvi korak jedne uspješne i dugoročne saradnje na dobrobit građana Herceg Novog i Crne Gore.

,,U Herceg Novom platforma Crno na bijelo nastavlja svoj put i nije slučajno što smo danas potpisali memorandum sa Bokeškim forumom. U narednim danima očekujemo još građanskih inicijativa i nezavisnih intelektualaca koji će pristupiti platformi Crno na bijelo. URA, Bokeški forum i platforma Crno na bijelo predstavljaju jednu autentičnu, hercegnovsku i bokešku, crnogorosku i evropsku, građansku i ekološku priču“, kazao je Konatar.

Predsjednik Bokeškog foruma Andrija Petković napomenuo je da se tim koji pobjeđuje ne mijenja.

,,Na parlamentarnim izborima 30. avgusta platforma Crno na bijelo, u okviru koje je i Bokeški forum, ostvarila je sjajan rezultat, zahvaljujući podršci Građanskog pokreta URA. Svaki glas za građansku i slobodnu Crnu Goru, u kojoj nećemo gledati kako se ko krsti, klanja ili moli je glas razuma. Zato smo dio ove koalicije“, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, u Boki se jednako raduju zvonu sa Svetog Tripuna i zvonu sa Svetoga Nikole.

“Tako će biti i dalje. Jednako sam se kao Bokelj radovao i golovima Borisa Zlokovića i braće Brguljan. Ne priznajemo politiku nepotizma, politikanstva i partijskog zapošljavanja. Samo zajedno, samo kada smo jedno, kao Hrvati, Srbi, Crnogorci, kao Albanci možemo biti jaki kao Bokelji. Bokeški forum šest godina šalje istu poruku – Bokeljke i Bokelji, dok je Bokeškog foruma, Boka nikome neće biti krava muzara. Bokelji imaju snage i kapaca da se pitaju i da stvaraju život dostojan čovjeka. Život, a ne suživot, jer smo svi jednaki“, zaključio je Petković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve