Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA: Direktorat da zatraži pomoć NATO-a u gašenju požara na Skadarskom

Građanski pokret URA pozvao je Direktorat za vanredne situacije da hitno pozove u pomoć NATO odbranu u stavljanju pod kontrolu i gašenje požara u NP Skadarsko jezero koji je već danima aktivan

Građanski pokret URA pozvao je Direktorat za vanredne situacije da hitno pozove u pomoć NATO odbranu u stavljanju pod kontrolu i gašenje požara u NP Skadarsko jezero koji je već danima aktivan.

„Ako mi nemamo opremu za gašenje požara na takvim terenima, imaju je oni čiji smo punopravna članica – NATO. Podsjećamo i da su partneri iz NATO-a i 2017. priskočili u pomoć Crnoj Gori kada je bilo aktivno mnoštvo požara na teritorijama za koje kao država i sistem nemamo opremu za stavljanje pod kontrolom i reagovanje“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Oni su najavili da će u toku dana poslati hitnu urgenciju Direktoratu i pozvati ih na hitnu reakciju.

„U pitanju je nacionalno prirodno blago – jedan od naših najljepših nacionalnih parkova i nadležni već danima ne reaguju što je nezamislivo. Isto tako u narednom periodu treba raditi na tome da se obezbijede sredstva, da bi kao država u kojoj su požari jako učestali u ljetnjim mjesecima, imali za početak makar jedan kanader koji bi mogao da gasi požare na nepristupačnim terenima“, navode iz URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve