Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Članovi DIK-a pogazili Ustav, pokrenućemo krivični postupak

Članovi Državne izborne komisije (DIK) večeras su napravili grubi pravni presedan i pogazili Ustav Crne Gore, time što protivno zakonskim normama nisu verifikovali mandat poslanice Suade Zoronjić, poručuju iz GP URA

Članovi Državne izborne komisije (DIK) Nataša Pešić, Andrija Radman, Mersudin Dautović, Aleksandar Jovićević, Haris Mekić i Aleksa Ivanović večeras su napravili grubi pravni presedan i pogazili Ustav Crne Gore, time što protivno zakonskim normama nisu verifikovali mandat naše poslanice Suade Zoronjić, objavljeno je iz GP URA na Facebook-u.

”Ovakav pokušaj opstrukcije od strane članova Državne izborne komisije (DIK) biće oštro sankcionisan i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak. Mafija je bezuspješno pokušala da preuzme državu, plašeći se borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, koja je tek počela”, naveli su iz ove partije.

Predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović je u izjavi za CdM kazao da su na današnjoj sjednici odbili da verifikuju mandat poslanici Građanskog pokreta URA.

“Od Skupštine smo obaviješteni da je poslanik GP URA Filip Adžić podnio ostavku. Postupio sam da je članu 8 Poslovnika DIK-a i sazvao sjednicu. Pet članova DIK-a je glasalo protiv verifikacije za novog poslanika, četiri za i ja sam bio uzdražan. Materijal smo dostavili parlamentu”, kazao je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lijepa CG
28.12.2020-23:07 23:07

URA -ABAZOVICU MISLIS LI DA JE NASA CRNA GORA PALA U VASE SAPE I DA MOZETE RADIT STA OCETE OD GRADJANA-KI CG ????? ZLA PROCRNOGORSKA ( URA) ZELI CRNOGORCE DA SATRE I DA NE POSTOJIMO NA MAPI MONTENEGRA !!!!

gagi
29.12.2020-12:46 12:46

Sok Abazovic da sis kikerezos,bit ces ubrzo manji od makova zrna olosi bjelosvjetska izdajnice svoga naroda.