Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA, CIVIS i Albanska alternativa zajedno: Bar će biti svoj na svome

Mi želimo da pokažemo šta znamo i vjerujemo u potencijale Bara, saopštio je Goran Đurović

Naš tim će ostvariti sjajan rezultat i to će biti početak jedne uspješne koalicije. Važno je da građani i građanke Bara izađu na izbore i odluče u kom pravcu će se razvijati naš grad. Dosadašnji, put prosipanja magle i obećanja koji je trasirao DPS, mislim da je za nama. Imali su priliku da pokažu šta znaju i propustili su je. Mi želimo da pokažemo šta znamo i vjerujemo u potencijale Bara, saopštio je tokom današnje predaje liste koalicije Dr. Dritan Abazović – “Može Bar. Može Crna Gora” Građanski Pokret URA – Civis – Albanska alternativa njen nosilac i potpredsjednik URE Goran Đurović.

Kako je istakao, svakoj mjesnoj zajednici u Baru “fali mnogo toga”.

,,Nedopustivo je da naš Ostros bude potpuno zaboravljen, da nema vode. Nedopustivo je da Mrkojevići pate zbog onakvog puta pate već 30 godina. Ukoliko budem u poziciji da upravljam ovim gradom, ovo će biti prioriteti. Naš centar grada je zapušten, i trebaju mu promjene. Predio kod Robne kuće je neugledan, a Bar to ne zaslužuje. Jedan od naših ciljeva biće i rješavanje pitanja gužvi, loše organizovanog saobraćaja, kao i parkinga na Virpazaru. Stari Bar je jedno bogatstvo koje niko nema, a koje nije iskorišćeno. Mi ćemo iskoristiti značajna sredstva da taj dio grada revitalizujemo. Nećemo zaboraviti ni ostale mjesne zajednice. Svemu ovome će doprinijeti odlučna borba koju lider URE dr Dritan Abazović vodi protiv organizovanog kriminala i korupcije. To je garant da Bar može napredovati. Renoviraćemo Dom zdravlja, napraviti škole i vrtiće. Iz Bara se mnogo uzimalo, a malo vraćalo. On ne smije da bude jedna mjesna zajednice Podgorice. On mora biti svoj na svome, zato što ima luku, more, Skadarsko jezero, Virpazar, i divne ljude. Može Bar, može Crna Gora”, naveo je Đurović.

Lider Albanske alternative i predsjednike Opštine Tuzi Nik Đeljošaj  istakao je da mu je posebno “zadovoljstvo” što sa prijateljima iz URE i CIVIS-a  ta partija učestvuje na izborima,

“Jer naša koalicija ima sve one osobenosti koje ima i Bar. Drago mi je da učvršćujemo saradnju, posebno imajući u vidu zajedničko iskustvo na državnom nivou. Pokazali smo da manjinske partije ne sarađuju samo sa jednom strukturom, već da postoje i druge građanske opcije koje imaju ispruženu ruku. U Ulcinju smo ostvarili odličan rezultat, i vjerujem da će se to nastaviti dalje u Baru. Cilj nam je da u lokalnom parlamentu bude i predstavnik Albanaca i da na taj način manjine i njihovi zahtjevi i problemi budu još vidljiviji”, kazao je Đeljošaj.

Promjene na Ostrosu, u Mrkojevićima ali i u drugim djelovima Bara, najavio je on, “ustupiće odmah, i to zahvaljujući radu Uprave kapitalnih investicija i Vlade Crne Gore”.

,,Pokazaćemo da ne postoje samo one dvije strane koje dijele Crnu Goru, već i ova koja miri. Možemo zajedno ka razvoju naše države i svih njenih opština”, dodao je on.

Lista barskog odbora Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS i Albanske alternative, prema riječima kandidata za odbornika iz redova CIVIS-a Miloš Rajović, predstavlja “svijetli” primjer multietničke i građanske liste.

,,Uvjeren sam da će ona ostvariti dobar rezultat. Pozivam sve građane i građanke Bara, naše mlade, sportiste i sve druge da izađu na lokalne izbore i podrže našu koaliciju“, zaključio je on.

Izbornu listu koalicije barske URE, CIVIS-a i Albanske alternative čine:

  1. Goran Đurović, diplomirani ekonomista
  2. Darko Pekić, magistar inovacija
  3. Ferida Peročević, specijalista javnog sektora
  4. Miloš Rajović CIVIS, magistar pravnih nauka
  5. Ivana Martinić, diplomirani pravnik
  6. Artan Çobi AA, diplomirani ekonomista
  7. Aleksandar Mijović, preduzetnik
  8. Lejla Kojić, arhitekta
  9. Dina Desančić, magistarka violine
  10. dr Milenka Vraneš Grujičić, ljekar specijalista
  11. Žarko Šćekić CIVIS, privrednik
  12. Svetlana Useinović, profesorica matematike
  13. Veljko Banović, penzioner
  14. Dino Duraković, privrednik
  15. Adrijana Drenjanin, spec. finansijskog menadžmenta
  16. Nebojša Barjaktarović, diplomirani ekonomista
  17. Deniz Suljević, preduzetnik
  18. Milena Kovačević CIVIS, politikološkinja
  19. Fikret Zoronjić, diplomirani ekonomista
  20. Sanja Mećikukić, diplomirani inženjer organizacionih nauka
  21. Ljiljana Dabanović, rukovodilac prodaje
  22. Fejzo Brkanović, preduzetnik
  23. Tamara Stijepović, profesorica flaute
  24. Adem Hodžić, diplomirani ekonomista
  25. Daniela Banović Đurović, inženjer saobraćaja
  26. Emina Rastoder, profesorica italijanskog jezika I književnosti
  27. Velović-Fabian Vladimir-Guy, električar
  28. Mevludin Mujić, građevinski tehničar
  29. Vera Milačić Brkanović, profesorica književnosti
  30. Ivan Joličić CIVIS, inženjer pomorstva
  31. Azra Abazović, menadžer u poslovno-civilnoj bezbjednosti
  32. Željko Pačak, pomorski spasioc
  33. Bojana Knežević, politikološkinja
  34. Edin Hamzić, nautički tehničar
  35. Biljana Dašić, službenica
  36. Aleksandar Čabarkapa CIVIS, preduzetnik
  37. Željko Kosović, preduzetnik

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
28.09.2022-00:41 00:41

Ni cenzus u BAR necete imati 0,06% sad cete se izmjrit koliko vas obozavaju taj vas kriminal i korupciju sto svaki dan pominjete da cete ga unistit -E kuku nama sa vama!