Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

URA Cetinje: Svi poslanici da podrže amandmane za Prijestonicu, DPS da prekine bojkot

Na sjednici Odbora prihvaćen je amandman Građanskog pokreta URA koji omogućava da Cetinje dobije sredstva u iznosu od jedan odsto tekućeg Budžeta Crne Gore za 2021. godinu

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore raspravljao je danas o amandmanima na Budžet koje je podnio poslanički klub Crno na bijelo, a koji su imali za cilj da se, u skladu sa Zakonom o Prijestonici, obezbijedi novac za kapitalni dio budžeta u Prijestonici Cetinje.

Na sjednici Odbora prihvaćen je amandman Građanskog pokreta URA koji omogućava da Cetinje dobije sredstva u iznosu od jedan odsto tekućeg Budžeta Crne Gore za 2021. godinu.

,,Cetinjski DPS radi sve da Prijestonica Cetinje dobije što manje novca, ne bi li na taj način predstavio kako se Cetinje želi zapostaviti u odnosu na ostale opštine u Crnoj Gori. Zbog toga, valja napomenuti da će Cetinje ove godine iz kapitalnog budžeta dobiti osam puta više u odnosu na prosjek koji dobijaju druge opštine. To će biti ubjedljivo najviše po glavi stanovnika u našoj državi. Zato, vrijeme je da se prestane sa targetiranjem sugrađana. Poručujemo poslanicima DPS-a da dođu na plenum i da glasaju za Prijestonicu Cetinje. U suprotnom, sva njihova priča će biti suvišna. Istovremeno, pozivamo sve poslanike vlasti i opozicije da glasaju za usvajanje ovog amandmana”, navode iz URE.

Iz te partije još napominju da je jedna etapa borbe za potpuno poštovanje finansijskog dijela Zakona o Prijestonici završena. ,,Ostaje posljednja etapa, a to je plenum, gdje ćemo vidjeti ko i koliko brine o Prijestonici Cetinje”, zaključuje se u saopštenju cetinjske URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve