Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: “Carević napravio podjelu među građanima Budve i Crne Gore”

Današnjim činom novoizabrani predsjednik Opštine Budva ne ide ka pomirenju već ka podjelama, demostrirajući neku vrstu sile izražene kroz broj glasova na izborima i umjesto da je najavio da će tražiti arbitražu i pravdu pored domaćih i pred stranim sudovima kad je u pitanju najveći problem Budve slučaj "WTE", on okuplja sveštenstvo u ustanovi koja je u svakom smislu odvojena od vjerskih zajednica, navodi se u saopštenju

Lokalni odbor pokreta URA Budva poručio je da “samo što je izabran za predsjednika Opštine Budva Marko Carević napravio podjelu među građanima i javnosti Budve i Crne Gore, dopuštajući popovima MCP da okade zgradu Opštine”.

foto RTV Budva

“Iskreno se nadamo da ti popovi nisu angažovani po ugovoru kao obezbjeđenje bivše DPS vlasti. Crna Gora je sekularna država, a Budva je Crna Gora svidjelo se to nekom ili ne. Zgrada opštine je javna institucija i kao centar administracije ne predstavlja mjesto za vjerske obrede. U Budvi žive građani svih vjera i nacija i danas je njima iz administrativnog centra, umjesto poruke dobrodoščice i otvorenosti, što nije bio slučaj prethodnih mjeseci, poslata poruka vjerske obilježenosti zajedničke institucije. Sa istim gnušanjem građani danas gledaju ovaj čin, kao što su gledali na redove policije i obezbjeđenja na ulazu zgrade opstine. Samo što još uvijek nema spiskova”, navode u URA.

Za GP URA su ovakve stvari nedopustive.

“Današnjim činom novoizabrani predsjednik Opštine Budva ne ide ka pomirenju već ka podjelama, demostrirajući neku vrstu sile izražene kroz broj glasova na izborima i umjesto da je najavio da će tražiti arbitražu i pravdu pored domaćih i pred stranim sudovima kad je u pitanju najveći problem Budve slučaj “WTE”, on okuplja sveštenstvo u ustanovi koja je u svakom smislu odvojena od vjerskih zajednica. Gospodine Careviću očekujemo da u buduće odvojite svoje dvije funkcije koje imate predsjednika crkvene opštine i predsjednika Opštine Budva jer vas to dovodi u konflikt interesa i da ne koristite svoju funkciju za nametanje religijskih uvjerenja”, zaključuju u URA Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ja sam ja
24.09.2020-19:51 19:51

Abazovicu ti si poludio ??

Milica
24.09.2020-20:15 20:15

I imali kakvog zakljucka Ura ?Sta radi na drzavnom nivou istu stvar.Bolan ce biti pad Ure-e.