Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA Budva: Policijska demokratija poniženje za Crnu Goru

URA već nedeljama ističe da neće podržati smjenu predsjednika Opštine Budva i predsjednika SO, jer se za Građanski pokret URA “data riječ, potpis i obećanje moraju poštovati, bez obzira na brojne nesuglasice sa opozicionim partnerima”

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA opet je pozvao nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da promijeni najavljenu odluku i ne dozvoli “da se na vlast vrati kriminalna Demokratska partija socijalista (DPS)”.

“Jer su maniri kriminalnog DPS-a svima poznati, a itekako je poznato i zašto sada preuzimaju vlast. To sigurno nije zarad postizanja efikasnije uprave i unaprijeđenje života građana, već zbog dobro oprobane matematike – kupovine glasova i ličnih karata, zloupotrebe socijalnih davanja, pustošenja opštinskih resursa i korišćenja svih onih mehanizama, pomoću kojih bi sebe približili pobjedi na narednim izborima. Znamo da je i gospodin Džaković svjestan svih ovih stvari, ali i ogromne hipoteke DPS-ovog kriminala, pa ga pozivamo da zarad poštovanja nesumnjive izborne volje građana i date riječi ne podrži povratak kriminalnih struktura na vlast u Budvi”, ukazala je budvanska URA.

URA već nedeljama ističe da neće podržati smjenu predsjednika Opštine Budva i predsjednika SO, jer se za Građanski pokret URA “data riječ, potpis i obećanje moraju poštovati, bez obzira na brojne nesuglasice sa opozicionim partnerima”.

“Da nam javni dug nije 80 odsto BDP-a i da građani nisu u panici kako će izgurati godinu pred nama, mogli bi pomisliti da smo juče dotakli dno. Svaki građanin Budve morao je osjećati sramotu zbog svega čemu svjedočio juče, a čemu je korijen u poslednjih barem 15 godina. Izigravanje izborne volje građana, politička korupcija, nezadovoljstvo vršenjem vlasti, neslaganje koalicionih partera, blokada opštinskih računa od strane države, osmrtnice živih ljudi, necivilizovano parlamentarno zasijedanje praćeno psihičkim i fizičkim maltretiranjem i na kraju napadi na koalicionog pratnera koji nije izdao volju građana iako je i više nego nezadovoljan načinom vršenja vlasti, slike su zemlje sa hibridnim režimom koja je jedino uspješna u porastu volje za emigracijom. Međutim, sve to ne smije i ne može biti opravdanje da se na vlast vrate najbolji učenici pravosnažno osuđenog Svetozara Marovića i da im se dozvoli novo pustošenje resursa naše Budve”, ukazala je budvanska URA.

URA poziva nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da se ne igra sa izbornom voljom građana, ali osuđuje i cirkus koji se juče dešavao na sjednici SO.

“Neubjedljive argumente Crnogorske za smjenu predsjednika Opštine i Skupštine, potire istovremeno odluka da to urade sa kriminalnim DPS-om. Istinski patriota ne može zamisliti bolje uslove za život u saradnji sa ovakvim DPS-om, jer su oni direktni krivci izvitoperenih odnosa i degradiranog sistema vrijednosti u kojem je u redu da se ćuti o nepočinstvima “viših”. Ako je argument Crnogorske da se ne ćuti o lošim pojavama u ovoj vlasti, kako je vrijednosni obrazac DPS-a ujedno i odgovarajući?”, upitala je budvanska URA.

URA ukazuje da je prostor za jučerašnja dešavanja otvoren i lošim koalicionim odnosima na vlasti, koji nisu takvi zbog nedostatka prostora za dogovor, koliko zbog kalkulisanja partija i želje da apsolutno vladaju nakon narednih izbora.

Budvanska URA podsjetila je i da je opozicija napravila brojne greške, na koje je URA godinama ukazivala.

“Posebno je nekolegijalno bilo napadati odbornicu Građanskog pokreta URA i praviti najbesmislenije paralele, kada je URA primjer pridržavanja koalicionig sporazuma – uprkos brojnim neslaganjima sa predstavnicima vlasti. Takvi postupci neka njima služe na čast, a URA će se uvijek pridržavati date riječi i interesa građana i građanki Budve”, ukazala je budvanska URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve