Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

URA: Borba protiv krimimala je borba za evropsku budućnost

Poručuju i da bi Crna Gora trebalo da se ugleda na evropske primjere

Iz Građanskog pokreta URA poručili su da bi Crna Gora već bila članica EU da je ranijih godina činjeno ovo što danas rade tužilaštvo i policija uz podršku Vlade.

“EU primjećuje i podržava našu borbu protiv kriminala, čemu je dokaz je i to da je Crna Gora nedavno pristupila EPPO, Kancelariji evropskog javnog tužioca na čijem je čelu čuvena tužiteljka Laura Koveši. Za manje od godinu dana od početka rada, EPPO je pokrenula više od 500 istraga protiv ministara i bivših premijera evropskih država. Uz podršku evropskih institucija, dobijamo novu snagu i započinjemo zajednički rad na istragama o pronevjerama sredstava iz EU fondova, ali i utaje poreza, pranja novca, nezakonitog prisvajanja javnih finansija i šverca, svih onih pojava koje su decenijama kamen o vratu Crne Gore i svakog njenog građanina. Vrijeme je da se tog kamena konačno oslobodimo”, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su naveli, sada, kada je ta borba uhvatila zamah i kada daje konkretne rezultate koje svi primjećuju, imaju veliku priliku da širom otvore put za evropsku Crnu Goru.

,,To ne možemo sami. To je istorijska misija. To je čin postavljanja Crne Gore na nove, čvrste i zdrave temelje. Za to nam je potrebna je podrška svih građana i partija koje žele efikasnu državu, pravedno društvo i dobar život. Za taj cilj, svi smo dužni da damo svoj maksimum, da napokon odblokiramo institucije i nadoknadimo ono što je propušteno u prethodnih 30 godina. Ovo je trenutak kada se oprijedeljujemo, ovo je pitanje na kome se prelama sudbina Crne Gore. Zato pozivamo sve poslanike na dogovor o imenovanju nosilaca ključnih funkcija u pravosuđu (Ustavni sud, tužilački savjet, VDT)”, ističu iz URE.

Poručuju i da bi Crna Gora trebalo da se ugleda na evropske primjere.

,,U Sloveniji i Poljskoj su vlast i opozicija uspjele da prevaziđu velike ideološke razlike upravo oko ovih pitanja, radi višeg interesa države i građana. Takav dogovor bi bio najveći dokaz patriotizma, gest koji nadilazi sve riječi, busanja i parole. Takav dogovor vodi Crnu Goru u Evropsku uniju”, zaključuju iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anthropos
08.10.2022-10:38 10:38

Svi građani Slovenije su Slovenci. Svi građani Poljske su Poljaci. U obadvije države ubjedljivo dominatna je katolička crkva. Pošto im klerikalizam i nacionalzam nijesu gorući problemi, mogu lakše da se dogovore o ostalim pitanjima? CG je podjeljena i napukla po svim šavovima: nacionalnim, vjerskim, kulturnim, … – Uz pro-srpske i pro-ruske “hibridne ratnike” i svetosavske popove – za to je najviše odgovorna URA. Vi ne vodite CG u EU več u Sibir? Nažalost, Crna Gora se iz temelja ljulja zbog šačice “političkih amatera i hulja” (demokratija kao “posljednje utočište hulja”)? Gospodo iz URA-e, zar vi ne shvatate da ste sa… Pročitaj više »

nenad_mne
08.10.2022-13:28 13:28

Na čemu li su? URA i evropska budućnost???