Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

URA aplicira za članstvo u internacionali “zelenih”

Iz te stranke su podsjetili da je na njihov poziv krajem avgusta u radnoj posjeti URI i Crnoj Gori bila delegacija Zelenih Evrope predvođena Tomasom Vajsom i da su prilikom te posjete napravljeni prvi koraci i razmotrena bliža saradnja

URA će se odazvati na poziv porodice zelenih stranaka Evrope i pokrenuti proces aplikacije za članstvo u toj internacionali stranaka, izglasali su partijski organi te stranke.

foto Arhiva

„Glavni odbor stranke ovlastio je rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem da aplikaciju podnesu na godišnjem Kongresu Evropskih Zelenih, koji će se ove godine 8. novembra održati u Tampereu, u Finskoj“, navodi se u saopštenju URE.

Kako su kazali, prethodno su Evropski Zeleni (European Greens), organizacija koja okuplja zelene partije iz Evrope, poslali zvaničan poziv Građanskom pokretu URA da postane dio te porodice stranaka, “a poziv je uslijedio nakon niza uspješnih zajedničkih akcija, inicijativa i sastanaka”.

Iz te stranke su podsjetili da je na njihov poziv krajem avgusta u radnoj posjeti URI i Crnoj Gori bila delegacija Zelenih Evrope predvođena Tomasom Vajsom i da su prilikom te posjete napravljeni prvi koraci i razmotrena bliža saradnja.

Oni napominju i da zelene stranke širom Evrope dobijaju sve veću podršku građana i da njihovi izborni rezultati kroz razne izborne cikluse bivaju sve veći.

“Apliciranjem za članstvo u porodicu zelenih partija Evrope, URA će biti prva stranka iz Crne Gore koja je aplicirala za članstvo u toj zajednici stranaka”, naglasili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve