Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Upravni sud: Dragica Perović zakonito smijenjena

Upravni sud Crne Gore odlučio je da je bivša predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović, zakonito smijenjena sa te funkcije

Upravni sud Crne Gore odlučio je da je bivša predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović, zakonito smijenjena sa te funkcije.

Dragica Perović

Perović je smijenjena 26.juna lani.

Nova skupštinska većina u Kotoru koju čine DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević smijenila krajem juna lani predsjednicu SO Kotor.

Nova skupštinska većina je tada održala sjednicu nakon skandaloznih dešavanja i odluke Perović da zapečati vrata SO, zamijeni brave, i ne dozvoli ulazak zaposlenima, ali i činjenice da je predsjednik Opštine Vladimir Jokić zapečatio dokumentaciju kako bi se obezbijedio u slučaju da ponovo bude smijenjen sa te funkcije.

Dragica Perović je zbog odluke o razrješenju tužila SO Kotor.

U obrazloženju presude se navodi se da je, postupak procedure razrješenja  predsjednice SO Kotor sproveden bez povreda koje bi imale uticaja na zakonitost osporene odluke.

“Nakon održane rasprave, Sud je razmatrao spise predmeta, ocijenio navode tužbe i odgovora na tužbu, i našao da tućba nije osnovana”, navodi se između ostalog  u obrazloženju presude.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve