Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Uprava policije: Krivične prijave protiv osam osoba zbog incidenta uoči promocije Jakova Milatovića

Milatović je prilikom posjete Cetinju u petak pao pod teretom sopstvenog nesmotrenog obezbjeđenja nakon što se sapleo, a okupljeni građani su tom prilikom skandirali i negodovali što je njihovo demokratsko pravo. Stoga se otvara pitanje da li su krivične prijave rezultat pritiska određenih političkih i paramedijskih krugova bliskih Milatoviću.

Povodom događaja od 10. marta na Cetinju kada je grupa lica pokušala da spriječi predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića da nesmetano uđe u prostorije gdje je trebao biti održan promotivni skup, policija je identifikovala određeni broj lica te upoznala nadležnog tužioca koji se izjasnio da se u radnjama osam lica stiču elementi krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

“B.L. (56) i N.L. (27) se sumnjiče za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, S.V. (65), D.J. (33), T.B. (46) i V.J. (50) se sumnjiče za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok se S.V. (21) na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u grupi koja spriječi lice u vršenju službene radnje, a F.M. (42) krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, naveli su iz Uprave policije.

Pripadnici cetinjske policije će, kako su najavili, nastaviti sprovođenje aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na ovaj događaj u cilju identifikacije ostalih lica, te u konsultaciji sa tužiocem utvrditi da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnih djela ili eventualno prekršaja.

Podsjetimo, Milatović je prilikom posjete Cetinju u petak pao pod teretom sopstvenog nesmotrenog obezbjeđenja nakon što se sapleo, a okupljeni građani su tom prilikom skandirali i negodovali što je njihovo demokratsko pravo. Stoga se otvara pitanje da li su krivične prijave rezultat pritiska određenih političkih i paramedijskih krugova bliskih Milatoviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
15.03.2023-18:55 18:55

Ako ovako nastave biće više krivičnih prijava no prisutnih…

Milena
15.03.2023-19:58 19:58
Reply to  COL

Jakov voli broj 10,moraju naci jos dvojicu.

Ana
15.03.2023-21:37 21:37

Sramno,imamo policiju kao devedestih sto je bila, oni koji su prosli tu torturu znaju o cemu pisem. Imamo na desetine hiljada prekrsaja koje je trebalo krivicno gonit od 2020 ali nikad ni jedan do danas! Krivicno se gone i hapse kako tada tako i sada, samo i iskljucivo crnogorci! A imalo je uslova, od paljenja drzavne zastave, zapisavanje svega i svaceg trobojkama, unosenje trobojki u pojedinim opstinama i krsenje ustava, prijetnjama cetnickim folklorom,… mogli bi brojat danima. Ono sto im se nikad nece ni oprostit a ni zaboravit je Belveder i Niksic 13. jul, i niko do danas nije ni… Pročitaj više »