Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

UP: Bezuspješan pokušaj diskreditacije Tabaša, fotografija sa Keljmendijem nastala u ulcinjskoj policiji

Dodaju da je fotografija nastala tokom 2010/2011. godine u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, u prostorijama koje se koriste za prepoznavanje lica, prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji u odnosu Keljmendija i članove njegove uže porodice

Nakon što je poslanik SDP-a i član Odbora za bezbjednost i odbranu Raško Konjević zatražio danas od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da ispita veze novog načelnika policije u Baru Veselina Tabaša i Nasera Keljmendijam, reagovala je Uprava policije navodeći da je u pitanju bezuspješan pokušaj diskreditacije Tabaša.

Dodaju da je fotografija nastala tokom 2010/2011. godine u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, u prostorijama koje se koriste za prepoznavanje lica, prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji u odnosu Keljmendija i članove njegove uže porodice.

“Službenik Uprave policije Veselin Tabaš je kroz svoj dosadašnji radni angažman iskazao visok stepen profesionalizma uz zapažene rezultate rada, koji su i opredijelili sadašanji menadžement Uprave policije da mu povjeri obavljanje veoma složenih i kompleksnih poslova i zadataka koji se odnose na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar”, saopšteno je iz Uprave policije.

Preciznije, dodaju da je fotografija nastala za vrijeme dok su se ovoj prostoriji nalazili i drugi službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, koji su takođe učestovali u sprovođenju službenih mjera i radnji u konkrentom slučaju, pa bi samo po sebi bilo apsurdno da sporna fotografija predstavlja odraz bilo kakave povezanosti koja bi mogla dovesti u pitanje profesionalno i na zakonu zasnovano postupanje službenika Uprave policije.

“Tokom 2014. godine, nakon što je fotografija postala dostupna drugim licima u okviru Uprave policije, tadašnji menadžment Uprave policije je preduzeo aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na postojanje potencijalne povezanosti službenika Veselina Tabaša i Nasera Keljmendija”, dodaju u policiji.

Na osnovu sprovedenih aktivnosti sa sigurnošću je utvrđeno da fotografija, dodaju, ne predstavlja odraz bilo kakve privatne ili druge interesne povezanosti službenika Tabaša sa Keljmendijem.

“Još jednom ukazujemo na činjenicu da je tokom dosadašnjeg radnog angažmana u Upravi policije, Tabaš obavljao veoma složene i komplekse zadatke i da je prepoznat kao službenik koji je imao zapažene rezultate rada, pri čemu, još jednom potenciramo nijesu postojale bilo kakve sumnje u njegovu interesnu ili bilo kakvu drugu povezanost sa operativno interesantnim licima”, dodaju u saopštenju..

Poručuju da je očigledno da je predmetna fotografija, iako dostupna dugi niz godina, plasirana nakon što je Tabaš raspoređen na radno mjesto načelnika, sa ciljem njegove lične i profesionalne diskreditacije, a ujedno i radi narušavanja integriteta Uprave policije kao jednog od segmenata sistema bezbjednosti.

“Uprava policije je otvorena da dostavi zainteresovanim stranama informacije u vezi tema od značaja za javnost te još jednom apelujemo na društvene subjekte da neprovjerenim informacijama ne pokušavaju diskreditovati pripadnike službe koji svoj posao obavljaju profesionalno, savjesno i u interesu svih građana Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Profesionalac
26.04.2021-21:10 21:10

Vesko Tabaš je Kelemndija sa inspektorima Djukanovicem i Perićem iz Ulcinja hapsio,izvršili pretres kuce i auta te priveli u OB Ulcinj,gdje je daktiloskopiran i napisana mu krivična prijava kojom je kažnjen 10.000€.
Ja sam ih slikao telefonom i naknadno izradio sliku koja je godinama sa ostalim “trofejima”iz akcija stajala u kancelariji.
Jedan od jadnih kolega je uzeo i 2014 g ,kao što on to jedino i umije,anonimno prijavio unutrašnjioi kontroli.
Nije to taj jado uradio što nije volio Kelmendija!
No neznam što će Rašku ova bruka i laž?