Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Unaprijediti saradnju vojske Poljske i Crne Gore

Injac je istakla da Crna Gora i Poljska imaju kvalitetne i dinamične bilateralne odnose, što predstavlja odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralne odbrambene saradnje

Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Poljske, potpukovnik Tomas Kopervas, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, zajedno sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori, Arturom Dmohovskim i odlazećom izaslanicom odbrane, pukovnicom Dorotom Levandovskom. Tom prilikom je ministarka odbrane Olivera Injac čestitala Kopervasu na novoj dužnosti i izrazila nadu da će se saradnja dva ministarstva i dvije vojske odvijati na istom nivou, kao i dalje unaprjeđivati i tokom njegovog mandata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Takođe, ministarka Injac se zahvalila i Levandovskoj na njenom doprinosu unaprjeđenju bilateralne saradnje dvije zemlje na polju odbrane u proteklom periodu.

Injac je istakla da Crna Gora i Poljska imaju kvalitetne i dinamične bilateralne odnose, što predstavlja odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralne odbrambene saradnje.

Ona je istakla da je dodatni pokazatelj dobrih odnosa između naših država podrška koju je Republika Poljska pružila crnogorskom zdravstvenom sistemu u borbi protiv virusa COVID-19.

Ambasador Dmohovski je istakao da Crna Gora predstavlja dobar primjer u regionu kada su u pitanju evropske i evroatlantske integracije, što karakteriše našu državu kao kvalitetnog i kredibilnog saveznika.

Dmohovski je naglasio važnost jačanja sveukupne bilateralne saradnje dvije zemlje i istakao da će Republika Poljska dati svoj puni doprinos njenom unaprjeđenju i u budućem periodu.

Kopervas je kazao da aktuelna pandemija izazvana virusom COVID-19 predstavlja svojevrstan globalni izazov, ali i priliku za dodatno utemeljenje povjerenja i u tom kontekstu istakao važnost daljeg unaprjeđenja sveobuhvatne bilateralne saradnje dva ministarstva.

Tokom posjete Ministarstvu odbrane, Koprevas se sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Milutinom Đurovićem, koji je Kopervasu poželio uspješan rad na novoj dužnosti, te istakao savezničke i prijateljske odnose Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Republike Poljske.

Kopervas je takođe čestitao Đuroviću povodom postavljenja na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, te izrazio očekivanje da će zajedničkim naporima raditi na dodatnom unaprjeđenju bilateralne saradnje oružanih snaga dvije države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve