Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Unaprijeđena 74 oficira i podoficira Vojske Crne Gore

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, 41 oficir je unaprijeđen po odluci Savjeta za odbranu i bezbjednost, a 33 podoficira prema odluci načelnika Generalštaba

Na vojnom aerodromu ”Knjaz Danilo” u Podgorici na svečanoj ceremoniji, u prisustvu ministra odbrane Predraga Boškovića i načelnika Generalštaba, brigadnog generala Dragutina Dakića, unaprijeđeni su oficiri i podoficiri u više činove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, 41 oficir je unaprijeđen po odluci Savjeta za odbranu i bezbjednost, a 33 podoficira prema odluci načelnika Generalštaba.

“Bošković je čestitao unaprijeđenim oficirima i podoficirima na uspješno obavljenim zadacima. Poručuje da su oni na taj način dali putokaz onima koji će iduće godine biti na njihovim mjestima za unaprjeđenje”, ističu u Ministarstvu.

On je dodao da se u prethodne tri godine intenzivno radilo na poboljšanju sastava vojske, koji sada uživa najveće povjerenje u društvu, kao i opremi i infrastrukturi.

“Na taj način, omogućili smo da ono za šta ste se školovali, možete da primijenite na terenu”, dodao je Bošković.

Unaprjeđenje je, prema riječima načelnika Generalštaba Dragutina Dakića, rezultat profesionalnog, odgovornog i predanog rada prema postavljenim zadacima.

Dakić je oficirima i podoficirima poželio još uspješniju godinu i da se raduju svakom budućem činu.

”Vaš uspjeh, uspjeh je svih nas i Vojske Crne Gore”, poručio je Dakić, zaključujući da će se nastaviti sa radom na obrazovanju VCG, kako bi, u okviru NATO-a, bili spremni da odgovorimo na sve zahtjevne bezbjednosne izazove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve