Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ultimatum: Demokrate neće u Odbor dok se ne povuče zakon o slobodi vjeroispovjesti

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je kako ta partija neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva sve dok, kako kažu, DPS ne povuče sa dnevnog reda Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i ne otpočne dijalog sa sve tri konfesije u Crnoj Gori

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je kako ta partija neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva sve dok, kako kažu, DPS ne povuče sa dnevnog reda Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i ne otpočne dijalog sa sve tri konfesije u Crnoj Gori.

foto Antena M

Saopštavaju da će samo danas biti na sjednici kako bi, kako dodaju, zaokružili proces izbornih reformi od strane opozicije i predali kompletne zakonske projekte.

“Sada kada su svjesni da je međunaorodna zajednica istrajna da se dođe do poštenih izbora, sada kada smo mi iz opozicije završili svoj dio posla i predložili 16 zakonskih projekata i oko 200 rješenja koja vode prvim slobodnim izborima u istoriji Crne Gore, sada kada nemaju odgovor na predložena rješenja, sada kada ne znaju kako da odbiju naš Predlog zakona o Vladi, posežu ponovo za podjelama. Umjesto da se kraj ove godine pretvori u trijumf izbornih reformi, oni sinoć kao u filmovima prošlosti, prezentuju šta su njihove reforme. A njihove izborne reforme nijesu izborni zakoni, već duboke izborne podjele na vjere i nacije, pa su tako na katolički Badnji dan, 24. decembra predložili da Skupština razmatra Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojeg nijesu podržale sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Demokrata, koje potpisuje Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve