Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Uljarević: Zahtjev za smjenu Abazovića besmislen

Interesantno je, kaže, pozicioniranje DF-a, čije reakcije su prilično suzdržane

Inicijativa za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića je besmislena, jer je u Skupštini inicirana smjena upravo te vlade, ocijenila je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

Komentarišući ideju manjinske vlade u “Pressingu ” Gradske RTV, Uljarević navodi da je rasprava o nepovjerenju u Skupštini neminovna i ponavlja da je takva vlada “most ka prijevremenim parlamentarnim izborima koji jedino mogu donijeti pošteno rješenje”.

Interesantno je, kaže, pozicioniranje DF-a, čije reakcije su prilično suzdržane.

“Ja bih rekla da tu postoji ili jedna vrsta razmišljanja unutar tog političkog subjekta o tome kako nastupiti zajednički, a možda postoji pokušaj da se u okviru ovoga nađe najbolje rješenje koje će zastupati njihove partijske interese”, rekla je Uljarević.

Navodi da ideja o manjinskoj vladi nije došla odjednom, već poslije brojnih iscrpljenih mogućnosti da se unutar aktuelne vladajuće većine nađe rješenje.

Smatra da je logično da Demokrate neće biti dio manjinske vlade, te da ostaje da se vidi da li če učestvovati u izboru novih čelnika pravosudnih instituacija.

Mišljenja je da bi bilo loše da neki od sadašnjih ministara ostanu u novoj vladi.

“Oni predstavljaju personifikaciju te vlade i, bez obzira na individualni pristup, treba da prihvate žrtvu u političkim procesima. Pretpostavljam da će dio ministara, koji imaju bliskost sa GP URA, imati određene pozicije. Pogrešno bi bilo forsirati bilo kakvo rješenje koje neće imati konsenzus svih koji podrže takvu vladu”, naglasila je Uljarević.

Tvrdnja vlasnika bolnice u Meljinama Duška Kneževića da je, o situaciji u toj ustanovi razgovarao sa ćerkom premijera Zdravka Krivokapića, zahtijeva utvrđivanje odgovornosti, smatra Uljarević.

“Mi nijesmo čuli da je premijer to demantovao. Ako ste imali takvu informaciju od javnog značaja, potpuno je legitimno da se otvori to pitanje. Takvo ponašanje pokazuje da je Krivokapić zaboravio principe za koje je obećavao da će se njegova vlada držati, ali i sve one kritike koje je upućivao bivšoj vlasti zbog opravdanih razloga”, kazala je Uljarević.

Imanovanje sveštenog lica za člana Upravnog odbora UCG, vidi kao štetnu odluku i pokazatelj agresije kojom Vlada pokušavala da privileguje jednu vjersku zajednicu.

“Ako nešto ima dobro, onda je to ogoljavanje toga kako aktuelna vlada razumije princip sekulazirma i kako ga gazi”, saopštila je Uljarević.

Postoji sumnja da je Otvoreni Balkan, navodi, pokušaj političkog uticaja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u regionu.

“Mi do sada nijesmo dobili ni jednu kredibilnu analizu koja bi pokazala što su nedostaci postojećih regionalnih inicijativa, u kojima sve ove države učestvuju, pa da bi se pravila nova”, zaključila je Uljarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
20.01.2022-12:08 12:08

Vidis da su pomahnitali pa ne znaju ni u kojoj se drzavi nalaze pobrkali loncice !!Abazovica cuvamo ko boga on nam je sve da se samo oslobodimo od CETNICKIH OKUPATORA i da CRNU GORU SUNCE OGRIJE koje su nam jade zadali bog njima zadao i nikad dana ne vidjeli !DA JE VJECNA NASA LIJEPA NAJLJEPSA LEPOTICA MILA CG!

Niksa
20.01.2022-12:58 12:58

Sjajno Daliborka..!!! Viteški, demokratski, evropski i crnogorski pristup svakom problemu u C.Gori.
Velika podrška za buduću zvijezdu političke scene u C.Gori..podrška od Crnogoraca Beograda.