Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Uljarević: Vlada nema legitimitet da potpiše ovaj Temeljni ugovor

Dodaje da ugovor mora biti odraz konsenzusa i Vlade i parlamentarne većine

Ova verzija Temeljnog ugovora može na Vladi dobiti podršku, ali to bi bila najgora stvar koju bi mogli da urade premijer Dritan Abazović i ministri, smatra Daliborka Uljarević, izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje.

Dodaje da ugovor mora biti odraz konsenzusa i Vlade i parlamentarne većine.

“U ovom trenutku to ne postoji. Teoretski, ugovor se može usvojiti na Vladi Crne Gore u ovom obliku. Ako se ovakav usvoji, on može duboko uzdrmati njen legitimitet jer Vlada nema legitimitet da takav ugovor potpiše, jer za njega nije dobila podršku u parlamentu. A šta to znači? Da bi premijer Abazović postao sve ono što je bio Zdravko Krivokapić u trenutku kada ga je najžešće kritikovao”, ističe Uljarević.

Komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da pitanje Temeljnog ugovora nije najvažnije za budućnost Crne Gore već deblokada pregovaračkog procesa, ona napominje da imajući u vidu da je to rekao predsjednik Demokratske partije socijalista, moramo se pitati šta je pozadina toga.

“A mislim da je pozadina da se DPS i sam predsjednik države predstave kao konstruktivni element, kao onaj ko spušta tenzije dok ih premijer podiže. Ukoliko premijer i dalje bude zatezao to uže, to će dati prostora DPS-u da podrži njegovu smjenu u Skupštini, ali će imati opravdanje da nijesu oni ti koji su podizali tenzije, već su insistirali na evropskim integracijama Crne Gore”, rekla je ona između ostalog Uljarević.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve