Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Uljarević: Adžić da pojasni slučaj postupanja policije tokom izbornog dana

Ukoliko je došlo do nekih zloupotreba, dodaje, treba procesuirati i službenike koji su to uradili

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević, u emisiji “Pressing” Gradske TV, istakla je da je izuzetno važno da se istraži akcija policije tokom izbornog dana, dodajući da ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić treba javnosti da pojasni taj slučaj, navodeći da se ne sjeća da smo ikad ranije imali sličnu akciju policije na izborni dan.

“Adžić je to u obavezi osobito kao visoki funkcioner političke partije koja je podržala drugog kandidata, a ove aktivnosti se odnose upravo na njegovog oponenta. Da bi se zaštitio dignitet institucije, to pitanje mora da se rasvijetli”, smatra Uljarević.

Ukoliko je došlo do nekih zloupotreba, dodaje, treba procesuirati i službenike koji su to uradili.

Kada je riječ o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, Uljarević kaže da postoji želja mnogih aktera da ih pokušaju odgoditi, zato što sami sebi projektuju loš rezultat.

“Tu prednjače konstituenti ove Vlade, partije koje imaju najveći dio članova u njoj – URA i SNP – koje znaju da je ovo posljednji dio njihovog uživanja na vlasti na taj način i da se to nikada više neće ponoviti”, ocjenjuje Uljarević, dodajući da će se te partije, ukoliko izađu samostalno, boriti za cenzus.

Napominje da su Demokrate i Demokratski front izgubili oko 20 odsto glasova.

Komentarišući način proslave izborne pobjede na ulicama, Uljarević kaže da ikonografija i muzička podloga od te večeri pokazuje da se mnogo više isticao identitetski element.

“Izgleda da je ipak ključni problem u tome bila drugačija ideologija koju je on promovisao, pa i ono što se veže za nezavisnost Crne Gore, njenu poziciju, borbu za očuvanje integriteta i dostojanstva u odnosu prema susjedima i na spoljnopolitičke prioritete Crne Gore”, navodi Uljarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MilosVu
11.04.2023-11:04 11:04

Jasno je da je poslednji i da nema prostora za obmanu gradjana.. Jasno je da nisu doprineli CG ..
Novi pokreti su ono sto ce narod prepoznati kao bolju opciju!