Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

UCIJENJENA URA NA VELIKOSRPSKOJ GILJOTINI Spremni da Nikšić žrtvuju na oltar ”srpskog sveta” po cijenu raspada stranke!?

Unutar ovog pročetničkog, proruskog političkog prirepka - provizorijuma  stanje je sve napetije jer, kako su kazali izvori portala Aktuelno iz ove stranke, mnoge visoke funkcionere grize savjest što su prevarili birače i Crnu Goru stavili na oltar ''srpskog sveta'' koji preko svojih političkih aparatčika u Nikšiću pokušava da uspostavi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Velikosrpski izdajnički pokret URA na čelu sa poštenim kvazialbanskim četnikom Dritanom Abazovićem našao se u političkoj agoniji pritisnut velikosrpskom čizmom svetosavskih nacionalističkih stranaka.

URA se proteklih mjeseci profilisala kao prava petokolonaška stranka koja je u klasičnoj prevari crnogorskih glasača omogućila političko-obavještajnim krugovima bliskim Beogradu i Moskvi da postave marionetsku vladu u Crnoj Gori.

Međutim, unutar ovog pročetničkog, proruskog političkog prirepka – provizorijuma  stanje je sve napetije. Jer, kako su kazali izvori portala Aktuelno iz ove stranke, mnoge visoke funkcionere grize savjest što su prevarili birače i Crnu Goru stavili na oltar ”srpskog sveta” koji preko svojih političkih aparatčika u Nikšiću pokušava da uspostavi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

URA očajna, ali mora sa četnicima

Više izvora iz URA-e kazalo je portalu Aktuelno da se nakon pola godine od izbora i podrške koju su dali velikosrpskim strankama, mnogi kaju što su se odlučili na ovaj potez. Veliko nezadovoljstvo vlada u nikšićkoj URA-i koja je po nalogu iz centrale prinuđena da podrži velikosrspke stranke koje idu u tri kolone.

”Veliki broj funkcionera i glasača URA-e u Nikšiću otvoreno priznaje da su zgroženi onim što svetosavski aktivisti rade na realizaciji projekta ”srpski svet” u ovoj opštini. Svjesni su naši funkcinoneri da se ovdje sprovodi projekat asimilacije Crnogoraca i prijeti realizacijom ideje velike Srbije uz svesrdnu finansijsku i logističku podršku Beograda i Banja Luke, ali centrala je tvrda da moramo podržati četnike”, reklo je više izvora portala Aktuelno bliskih nikšićkoj URA.

Naši sagovornici spekulišu da je ovakva odluka donijeta pod jakim uticajem nalogodavaca stranke iz opskurnih medijskih krugova i djela Srpske pravoslavne crkve.

Dritan Abazović sa svojim nalogodavcima Miodragom Miškom Perovićem i Gojkom Perovićem

”Iz centrale su jasni, URA će morati da ide sa četnicima jer je lider stranke Dritan Abazović ucijenjen od strane velikosrspkog i ruskog lobija koji zastupaju njegovi nalogodavci. Abazović je takođe zabrinut da će svetosavci ukoliko URA ne podrži projekat ‘srpskog sveta’ u Nikšiću – srušiti vladu! Pošteni kvazi-Albanac je i ovoga puta pokazao da mu je fotelja mnogo preča od države, ali i da mu ne smeta što je potrpedsjednik Vlade koju Crnogorci preziru, Srbi ucjenjuju, strane sile koriste za svoje interese, a podržava je tri odsto građana”, navode naši izvori.

”Krme” protiv četnika?

Rade Milošević,  glavni akter sinoćnjeg incidenta, u javnosti već prozvanog ”afera krme”, je, kako nam je rečeno, glavni protagonista ideje da URA ne bi trebalo da ide u koaliciju sa četničkim strankama.

Rade Milošević: Da li mu je afera ”krme” napakovana da ga vrati na ”pravi put”?

Međutim, kako nam je rečeno, on nema podršku u stranci jer je većina funkcionera isprepadana ili su ućutkani praznim obećanjima.

Podsjetimo, Milošević je bivši politički direktor Abazovićeve partije i bio je kandidat za nosioca liste URA-e u Nikšiću, ali je umjesto njega za nosioca postavljena Tatjana Đurišić-Bečanović koja nema nikakvih problema da podrži velikosrpski projekat SAO Nikšić.

Svetosavska agresivnost za sukobe unutar URA-e

Kako su kazali naši izvori bliski vrhu nikšićke URA-e, političke nesuglasice unutar stranke mogu da prerastu u ozbiljan konflikt koji može rezultirati cijepanjem i onako nestabilne stranke.

”Pojedini funkcioner opravdavaju ponašanje svetosavaca u Nikšiću, dok je jedan dio zgrožen, a sve to prerasta u predizbornu šizofreniju i potencijalni sukob”, rekli su naši izvori.

URA će sarađivati sa ”Šubarom” ili pada vlada

Podsjetimo, svetosavske kvazimilitantne snage, ideološki i logistički potpomognute od strane velikosrpskog kulta ”krvi i tla” koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Nikšiću su definitivno iznad zakona, a njihovo agresivno ponašanje iritira mnoge stanovnike Nikšića.

Najviše negodovanja kod Nikšićana izaziva skrnavljenje više zgrada u ovom gradu na kojima je postavljena cerada sa likom pokojnog lidera Svetosavske crkve u Crnoj Gori Amfilohija Radovića.

Kompromitacija

Bez obzira što značajan broj funkcionera URA-e nijesu saglasni sa ostvarivanjem ‘srpskog sveta’ u Nikšiću, ova stranka će morati da podrži taj projekat i zbog toga što su njeni visoki funkcioneri već duboko zaglibili u saradnji sa četničkim snagama na državnom nivou.

Osim što su počinili istorijsku veleizdaju podrškom Zakonu o slobodi vjerosipovijesti kojim je okupatorskom svetosavskom kultu ”krvi i tla” legalizovana otimačina crnogorskog zemljišta i svetinja, ovu prirepak partiju tresu i brojne afere.

Dritan Abazović – kompromitovan

Nepotizam, veze funkcionera sa kriminalom, pro-ruskim tajkunima, zapošljavanje stranačkih kadrova i bliskih osoba u državnim strukturama, progon nezavisnih medija i kritičara, veze sa velikosrpskim agentima, provokatorima… A da ne pominjemo Abazovićev 21 milion i spekulacije o korupciji koja se odvijala u Makedoniji.

Svemu ovome trebamo dodati spekulacije o zloupotrebi platnih kartica, namještanje poslova privatnih firmi u vlasništvu funkcionera URA-e sa Filozofskim fakultetom u Nikšiću, koruptivne radnje vezane za dobijanje stana u Podgorici jedne visoke funkcionerke, afere sa projektom ISTORIJA CRNOGORSKE KNJIŽEVNOSTI…

Stoga je jasno da je URA kompromitovana, ucjenjena i kao takva postala je toalet papir u rukama velikosrpskog mamona, koji će je iskorstiti da ostvari cilj formiranja SAO Nikšić, kako što je to učinjeno u Budvi i nakon toga je odbaciti u septičku jamu političkog zaborava.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KAPETAN
11.03.2021-13:16 13:16

URA JE PROPALA NEMA ONA VISE NISTA MISLELI SU SLOMIT CRNU GORU SAD SAMO NEK BUDU SPREMNI ZA SVO ZLO UCINJENO CRNOJ GORI MORAJU ODGOVARAT ! URA ZLIKOVCI CG.ZAPAMTITE Crna Gora je Božja miljenicada da nije tako nestala bi za vrijeme okupatora Nemanjića, za vrijeme Bijelog terora 1918, pa i Fakat je da su nas u neku URU izdali najbliži na spavanju prije nego je prvi kokot zapjevao, prije i nakon “svijetle majske zore DOKAZ DA JE- DJAVO -STARIJI OD BOGA ! DA JE VJECNA !

ANTE
11.03.2021-13:19 13:19

URA-Ove paketice sto drzite u rukama cuvajte trebar ce vam kad budete krivicno odgovarali za izdaju CRNE GORE!

ANA
11.03.2021-13:44 13:44

Kumim vas bogom micite te zastave Crnogorske iz vasih ruku vas treba policija kaznit to je cista podvala CRNOGORCIMA zamo koliko nas volite a i mi vas daleko nam kuca od vas i daleko bolo u kuci da se- URA-smije pomenut -DJAVOLI!!!

Adrijana
11.03.2021-13:53 13:53

Eeee kukala vam majka Urasi. Vi cete biti upamceni kao najveca izdaja koja se dogodila u istoriji Crne Gore. Po izdaji svoje drzave bicete ispred ucesnika tzv. Podgoricke skupstine. Ceka vas vjecni stid i sram.

Aktuelan
11.03.2021-18:17 18:17

Vjerujte mi da ura više nikad ne može biti tas na vagi! Pročitana stranka, potpuno iskompromitovan kadar, naročito u Nikšiću!

djomaa
11.03.2021-19:30 19:30

“Stoga je jasno da je URA kompromitovana, ucjenjena i kao takva postala je toalet papir u rukama velikosrpskog mamona, koji će je iskorstiti da ostvari cilj formiranja SAO Nikšić, kako što je to učinjeno u Budvi i nakon toga je odbaciti u septičku jamu političkog zaborava.”

Zapamtite ovo dobro.Svaka čast B.Kneževiću.Pogođeno u centar.

Čevo
11.03.2021-19:46 19:46

Ne pogani crnogorsku svetinju-zastavu ,Šalabazoviću.Podnesi ostavku,spasi dušu,jadi te ne znali !!!

UCIJENJENA URA NA VELIKOSRPSKOJ GILJOTINI Spremni da Nikšić žrtvuju na oltar ”srpskog sveta” po cijenu raspada stranke!? – Crna Gora Today
12.03.2021-05:03 05:03

[…] Izvor: Aktuelno […]