Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

UCG: Osuđujemo fašizam mladih i starih boljševika iz DPS-a

Kako su istakli, napad mladih iz DPS-a na jednog od članova UCG Milivoja Brkovića, ukazuje na strah koji osjeća njihov nadređeni

Ujedinjena Crna Gora istakla je da su mladi DPS-a objavili sramno saopštenje u kom se navodi da je pravljenje murala istorijske zastave Crne Gore – trobojke, vid primitivizma i nacionalizma.

UCG

“Želimo da poručimo zabludjelim mladim ljudima iz DPS-a, da im šaljemo svoje molitve i da nam ih je žao, te se nadamo da će jednog dana i oni stati na pravu stranu. Mladi DPS-a, time što su članovi diktatorske partije, poslednje od svoje vrste u Evropi, pokazuju svoj poltronizam i neznanje. Sve to bi mi – mladi iz UCG, mogli nekako da oprostimo kadru DPS-a, ali ono što je neoprostivo je neskriveni fašizam njegovih članova. Jasna srbomrzačka i anti-teistička retorika, poduprta njihovom željom da se dokažu svom Gospodaru kao najbolje sluge režima, pokazala je da su sramna saopštenja najmanje na šta su spremni”, navode u UCG.

Kako su istakli, napad mladih iz DPS-a na jednog od članova UCG Milivoja Brkovića, ukazuje na strah koji osjeća njihov nadređeni.

“Ovu samostalnu akciju crnogorske momčadi, koja je izdvojena od litija i Crkvenog pružanja otpora, članovi fašističke partije pokušali su da iskoriste za izazivanje nereda po ustaljenom šablonu. Pokušavaju preko nas da osude i Crkvu. Na njihovu žalost, Milivoje Brković nije nikakav huligan, već je, kao i cijela Ujedinjena Crna Gora, pozivao na mir, toleranciju i protivio se svakom nasilju – što je sinoć i dokazao. Nasilnici nisu u našim redovima, potražite ih u svojim”, ističu u partiji Gorana Danilovića.

Poručuju im da se ne plaše.

“Jer iza nas stoji istina i znanje – znanje da voljeti svoju narodnost nije čin primitivizma. Fašizam je mrzjeti jedan čitav narod koji ovih dana u veličanstvenom broju, na miran i blagočestiv način, šeta ulicama ili ukrašava grad sa tri boje Crne Gore. Naša zabludjela, mlada braća iz DPS-a, ne treba da zaborave da ovo nije borba samo srpskog naroda u Crnoj Gori – uz nas su svi pravi Crnogorci, odnosno, ljudi različitih nacionalnih opredeljenja”, ističu u UCG.

Pozivaju mlade DPS-a da i oni šetaju sa svojim sugrađanima četvrtkom i nedeljom, “za spasenje ljudskih prava i svoje duše”.

“Ovo je borba za demokratiju i obraz naše države. Ovo je borba za novi početak, za novu, demokratsku Crnu Goru”, zaključuje Ujedinjena Crna Gora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve