Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

UCG ne učestvuje na izborima u HN: ”DF i SNP su postupili nekolegijalno i nečovječno”

DF-u i SNP-u se učinilo valjda da su neponovljivi politički brendovi u Boki i da ostali trebaju da budu privjesci i ukrasi njihove kampanje

Ujedinjena Crna Gora neće učestvovati na lokalnim izborima u Herceg Novom koji se održavaju 9. maja.

Kako navode, poštuju pravila politike i svoje koalicione partnere i onda kada je to najteže i kada se, “ne našom krivicom, dovede do besmisla”.

“Nismo se spremali za samostalni nastup u Herceg Novom nego smo imali uvjeravanja da ćemo, čuvajući jedni drugima dostojanstvo, nastupiti zajedno u koaliciji Za budućnost Herceg Novog. Pregovori su međutim cijelo vrijeme vođeni bez nas da bi nam se u “pet do dvanaest” samo ispotavila ponižavajuća ponuda po sistemu “uzmi ili ostavi””, navode iz UCG.

Ističu da ne pristaju na poniženje i da nema tog mandata i pozicije zbog kojeg će bilo kome to dopustiti.

“Mi da smo htjeli da trgujemo imali smo kad, da ne čekamo lokalne novske izbore.

DF i SNP su postupili i nekolegijalno i nečovječno. Učinilo im se valjda da su neponovljivi politički brendovi u Boki i da ostali trebaju da budu privjesci i ukrasi njihove kampanje. Ipak, za svaki slučaj, prigrabili su ime naše zajedničke koalicije “Za budućnost””, navodi se u saopštenju.

Navode da su jedina od stranaka koja je najavila reorganizaciju odbora i stranke na lokalnom nivou vjerujući da će mladi ljudi donijeti dobro svima.

“Ipak, stari kadrovi naših koalicionih partnera očigledno vjeruju da je tek vrijeme za njih i da su oni “budućnost Herceg Novog”? Evo, nećemo smetati i strpljivo ćemo sačekati rezultate”, poručuju iz UCG.

Navode da nisu ni na kojem nivou ljubomorni na kolege i dodaju da nisu galamdžije, nepristijan svijet i ucjenjivači.

“Ne bismo se ni po koju cijenu mijenjali ni sa jednom od Stranaka ni za jedan segment politike. Ako je varanje i izigravanje partnera postalo dopušteni politički manevar mi ga prihvatamo i čestitamo snalažljivim. Parola “snađi se” samo je, međutim, jadan izgovor za nedostatak hrabrosti i ideja u politici”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, zbog dobra građana Herceg Novog neće voditi kampanju protiv svojih koalicionih kolega od juče – iz Nikšića ili sa državnog nivoa.

“Želimo im uspjeh i svako dobro na izborima. Našim članovima i simpatizerima dajemo slobodu da odluče po svoj savjesti koga će podržati od učesnika na lokalnim izborima. Naš birački izbor mogu biti samo stranke i koalicije koje su i do sada vodile Herceg Novi ili neko od partnera sa državnog nivoa sa kojima činimo većinu od 41 poslanika.

Ne sumnjamo u pravedan sud uglavnom mlađeg svijeta koji je umio da se odupre i sramnoj politici DPS-a, u mjeri kojom Novljani ne daju svoj grad decenijama, u pronicljivost Hercegnovljana kojima se umjesto suštine ne može nuditi samo politička ambalaža”, zaključuje se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
14.04.2021-11:56 11:56

Mi Novljani smo potreseni ovom objavom!

Nikola
14.04.2021-23:49 23:49
Reply to  Caramdjordje

Hahahahahaha…..oplakah…