Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

UCG: Da se izjasnimo javno o (ne)saradnji sa ovakvim DPS-om

Navode da bez suštinske programske i personalnih promjena, bez svrstavanja u red zaista demokratskih partija, DPS ne može biti partner pobjedničkim koalicijama sa prošlogodišnjih izbora, čak ni na lokalnom nivou

Ujedinjena Crna Gora konstatuje da je danas lakše uočljivo zašto nisu prošle izmjene Zakona kojima su lokalni izbori trebali da se objedine na proljeće.

“Neophodno je bilo održati izbore i sada, u tri opštine, kako bi se pojedine strukture i subjekti iz naše većine bolje i “adekvatnije” pozicionirali. UCG odbacuje svaku mogućnost da se lokalni nivo biranja iskoristi kao kratki prelazni period za povratak DPS-a u “igru”. UCG samostalno nastupa na izborima u Mojkovcu i javno se obavezujemo da nećemo ulaziti u bilo kakve kalkulacije sa listom DPS-a u postizbornom periodu. Bilo bi nedopustivo građanima obećavati promjene, a onda završiti u naručju nepromijenjenog DPS-a i njenog lidera Mila Đukanovića. Očekujemo da se tim povodom do dana izborne tišine oglase i prvaci preostalih lista kako bi svakom biraču u Mojkovcu naše namjere bile jasne”, ističu iz UCG.

Navode da bez suštinske programske i personalnih promjena, bez svrstavanja u red zaista demokratskih partija, DPS ne može biti partner pobjedničkim koalicijama sa prošlogodišnjih izbora, čak ni na lokalnom nivou.

“Ili, možda, i može samo prije dana glasanja oni koji na to računaju treba tako nešto i javno da saopšte. Nakon toga, ako obezbijede parlamentarni status, neka im je sa srećom”, navode iz UCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marina
30.11.2021-00:55 00:55

Kako to kada se zovete Ujedinjena Crna Gora.Bili sa DPS om ili ne bili,potpuno je svejedno,jer vi ste obicna kombi partijica.,bez ikakvog uticaja na politicki zivot Crne Gore.DPS je najaca partija i ima 38 poslanika ,i predsjednika drzave.Zato ne budite smijesni.

Anon
30.11.2021-01:27 01:27

Znaju li ovi onu priču o žabi što diže nogu?

borko
30.11.2021-10:34 10:34

Podśećaju me na jednog podgoričkog hebača na baterije koji je tvrdio da prstom ne bi taka čuvenu Rakel Velč pa sve da ona trči za njim.