Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

U skupštinskoj proceduri 47 prijedloga zakona

U 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima

U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 prijedloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima. U proceduri se nalaze i 43 prijedloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Za analizu statistike i prethodno iznijetog važno je imati na umu činjenicu da status predloga zakona ima i promjena  ili dopuna samo jednog člana ili slična sitna intervencija na postojeće zakonsko rješenje, kao i činjenica da poslanici vrlo često predlažu veliki broj prijedloga zakona, što je bila praksa i u ranijim sazivima”, navodi Bečić.

Primjera radi, ističe, sličnu situaciju imali su i na kraju prošlog mandata Skupštine i Vlade.

“Tako je na kraju mandata prethodne Vlade i Skupštine ostalo u skupštinskoj proceduri čak 76 prijedloga zakona Vlade i poslanika koje Skupština nije uspjela da razmotri, od čega se oko 40 odsto predloga zakona koji nijesu razmotreni odnosilo na prijedloge zakona koje je podnijela Vlada Crne Gore. Veliki dio prijedloga zakona koji su u proceduri razmatraćemo na narednoj sjednici koja će, kako sam najavio, započeti u periodu između 10. i 15. decembra”, navodi Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
30.11.2021-10:43 10:43

Da se ne radi možda o najtranspantnijoj, najdemokratskioj, najproduktivnijoj, najgrađanskijon, najsvjetlijoj i renoviranoj skupštini u istoriji Crne Gore