Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

U penziju ispraćeno 15 oficira i podoficira Vojske Crne Gore

U ime penzionisanih vojnih lica ministarki Injac zahvalio se brigadni general Zoran Bošković. Kolegama je poželio nove radne pobjede, da nastave da doprinose Crnoj Gori, miru i bezbjednosti

Nakon radnog i bogatog stvaralačkog perioda, u punoj snazi prelazite u mirnije životno doba. Zato se zahvaljujem na predanom radu i posvećenosti Vojsci Crne Gore i državi Crnoj Gori, što je od nemjerljivog značaja za sve nas, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac na svečanosti održanoj na vojnom aerodromu Knjaz Danilo, organizovanoj povodom ispraćaja u penziju 15 oficira i podoficira VCG i pripadnika Ministarstva odbrane.

Kako je saopšteno iz tog Ministarstva, Injac je podsjetila da su na dužnostima bili u periodu razvijanja Vojske i pristupanja države najmoćnijem vojno – političkom NATO savezu, te da je njihovo iskustvo od velikog značaja za nove generacije VCG.

“Imajući u vidu da vojnički poziv oblikuje čovjeka, ne samo profesionalno, već i na drugi, ljudski način, koji zahtijeva veoma jak sistem vrijednosti, sigurna sam da će pripadnici Vojske Crne Gore nastaviti da budu primjer profesionalnosti, časnosti i drugih vrijednosti karakterističnih za istoriju VCG, ali i za savremenu istoriju oružanih snaga razvijenih demokratskih društava”, istakla je Injac.

Govoreći o budućem pravcu razvoja, ministarka je kazala da će Crna Gora ostati posvećena sistemu kolektivne bezbjednosti, modernizaciji, jačanju odbrambenih kapaciteta i drugim prioritetnim, strateškim i težišnim aktivnostima.

“Moja vizija je dalji rad na profesionalizaciji , depolitizaciji i jačanju vojne kulture unutar Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane, čemu ću, izvjesno, zajedno sa svima vama ostati dosljedna i odlučna”, kazala je ministarka i poželjela da penzionisani oficiri i podoficiri pamte najljepše trenutke i da budu ponosni što su svojoj zemlji služili časno, predano i dostojanstveno.

U ime penzionisanih vojnih lica ministarki Injac zahvalio se brigadni general Zoran Bošković. Kolegama je poželio nove radne pobjede, da nastave da doprinose Crnoj Gori, miru i bezbjednosti. Zaključio je da je to važan trenutak u životu svakog profesionalnog vojnika, kojima je poželio dobro zdravlje, vedro raspoloženje i srećne praznike.

U penziju su ispraćeni general major Dragutin Dakić i brigadni general Zoran Bošković, pukovnici Dejan Bojanić, Dragan Dulović, Božo Đurović, Zoran Božović, potpukovnici Petar Dučić, Miro Popović, Jovan Gluščević. Milorad Radinović, Perica Bojičić, Vesko Rutešić, major Oliver Marković, zastavnik I klase Milan Todorović i zastavnik Zoran Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve