Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

U IZDAJNIKA SU KRATKE NOGE Svetosavska crkva razotkrila Krivokapićev pokušaj subverzije

Iz centrale Srpske crkve su naveli da je temeljni ugovor između te organizacije i premijera trebalo da bude potpisan sinoć, čime su uhvatili u izdaji prevrtljivog i podmuklog Krivokapića koji je htio da prevari crnogorski narod i na kvarno potpiše ugovor sa okupatorskom SPC

Nakon sinoćnjeg sastanka patrijarha Porfirija i premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića SPC je izdala saopštenje u kojem su u potpunosti raskrinkali namjere i svu podmuklost aktuelnog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Iz patrijaršije Srpske Crkve su naveli da je temeljni ugovor između te organizacije i premijera trebalo da bude potpisan sinoć.

Šef SPC Porfirije Perić primio je sinoć u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Krivokapića, a sastanku su prisustvovali visoki funkcineri SPC Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, Episkop šumadijski g. Jovan; kao i Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

”U prijepodnevnim časovima istoga dana, predstavnici Svetog Arhijerejskog Sinoda i Vlade Republike Crne Gore su u potpunosti usaglasili tekst Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore. Predstavnici Vlade iz Podgorice su, potom, potvrdili da će u poslijepodnevnim časovima g. Krivokapić doći u Beograd da bi sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim g. Porfirijem svečano potpisao Temeljni ugovor. Ista namjera g. Krivokapića Patrijarhu je potvrđena usmeno iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Crne Gore”, navodi se u saopštenju SPC koje je izdato nakon sastanka.

Ovim saopštenjem Srpska crkva je jasno razobličila obim prevare i subverzije na koju je bio spreman crnogorski premijer. On je namjeravao da krijući od javnosti potpiše temeljni ugovor.

Osim što je prevario crnogorske građane Krivokapić se juče propisno obrukao. Kako su naveli izvori bliski vrhu SPC došao je pijan na sastanak u Beograd i počeo da uslovljava čelnike SPC da bi za mitropolita crnogorsko-primorskog izabrali njegovog prijatelja Joanikija Mićovića.

Kako smo juče pisali Krivokapić je namjeravao da tajno, krijući od građana i cjelokupne domaće javnosti, na kvarno potpiše temeljni ugovor sa okupatorskom Srpskom pravoslavnom crkvom. Ipak, s obzirom da su njegove namjere razotkrivene odlučio je da od potpisivanja odustane.

Kako je portal Aktuelno pisao juče, premijer je dva puta dolazio na aerodrom u Podgorici da bi za Beograd poletio tek iz drugog pokušaja, negdje oko 20:30 sati.

Vučićeva agencija napravila grešku objavivši najavu, nijesu računali da će Krivokapić da se prepadne

”Krivokapić je nakon Premijerskog sata otišao na aerodrom u Podgorici gdje je tajno, krijući od građana trebalo da poleti za Beograd i potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Međutim, uhvatio ga je ogroman strah pa je izmislio da ima hitan medicinski slučaj u porodici i sa aerodroma se vratio kući. Nakon što se ispostavilo da je to izmislio, iz Beograda mu je naloženo da se pod hitno vrati na aerodrom i poleti za srpsku prijestonicu”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

U Beogradu Krivokapić će pregovarati sa predsjednikom Srbije pod kojim uslovima će Joanikije moći da postane novi mitropolit crnogrosko-primorski, kao i o ustupcima koje će premijer morati da ispuni Vučiću da bi do imenovanja Mićovića došlo.

Agencija Tanjug najavila je prenos potpisivanja Temeljnog ugovora na svom YouTube kanalu

Srpska agencija Tanjug objavila je sinoć video link za praćenje uživo potpisivanja Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

– Novinska agencija Tanjug realizovaće uskoro prenos iz Patrijaršije SPC gdje će patrijarh srpski Porfirije i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić potpisati Temeljni ugovor – stoji u objavi Tanjuga na Tviteru.

Taj najava je nešto kasnije, u toku večeri, povučena iz programa.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
28.05.2021-07:59 07:59

Nasa crkva nemoze biti okupatorska! Manastir morački je nas! To je lavra Nemanjica nasih predaka po zenskoj liniji.

TV_EU
28.05.2021-08:52 08:52

Vaši preci su Turci,ne zaboravite to nikada i budite ponosni jer su bolji ljudi od vas .

Andjela
28.05.2021-08:05 08:05

U neka ruku mi je zato ovog zalutalog tako nazovi premijera ! Mlate sa njim,on bez casne rijeci i moralna!

Arhont_P
28.05.2021-08:07 08:07

Da su u “izdajnika kratke noge” kompletna vlada bi hodala na zadnjici!

Banja
28.05.2021-08:11 08:11

Lepi to izgleda nije utanačio kako valja. Da vama nije možda krivo?

Tihana
28.05.2021-08:47 08:47

E sad je stvarno vrijeme da se ovaj vrati u kavez i dobro zaključa. Prevazišao je i samoga sebe

Evidence
28.05.2021-12:11 12:11

Da, zaista. premijer djeluje izgubljen u prostoru i vremenu. Nezna ‘mučenik’ kud udara. Odbacuje ga pozicija i opozicije, Srbi i Crnogorci a da ne govorimo o manjinama. On nije ustanju da izdrži takav pritisak. Nije čudo što pribjgava alkoholu. Definitivno mu treba staratelj. Posebno poslije smrti njegovog duhovnog oca Rista. Ipak, rekao bih da ne razmišlja o tom njegovom drugom svijetu. Ovdje posjeduje znatni imetak da bi ga se tako lako odrekao.

Bibic bori
29.05.2021-13:09 13:09

Krivokapic nesme to da potpise jer je pod pritiskom Mila inostranstva .a kako će potpisati kad hoće da prizna genocid u Srebrenicipa se boji boga . On je nemoćan hvala