Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

U četvrtak nastavak dijaloga o razrješenju krize u Budvi

Dijalog o razrješenju političke krize u Budvi biće nastavljen u četvrtak, 25.juna u 10 časova.

Dijalog o razrješenju političke krize u Budvi biće nastavljen u četvrtak, 25.juna u 10 časova.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Opštine Budva Snežana Kuč zakazala je za četvrtak konsultacije sa predsjednicima klubova odbornika u vezi sa radom na narednoj sjednici i nastavak razgovora povodom aktuelne političke situacije.

Podsjećamo, politička kriza i tenzije u Budvi uslijedile su prošlog mjeseca nakon što je nova većina u lokalnom parlamentu, koju sada čine DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković, odlučila da pokrene inicijativu o smijeni opštinskog rukovodstva.

Nakon što na dvije sjednice SO Budva, koje su 30. maja i 3. juna održane u šatoru postavljenom ispred zgrade Opštine, a koje je zakazao dotadašnji predsjednik SO Krsto Radović, u zakonskom roku nije omogućeno izjašnjavanje o podnijetim inicijativama, nova većina odlučila je da za 11. jun zakaže zasebnu sjednicu SO.

Onemogućeni da, odlukom Radovića, za te namjene koriste salu Skupštine opštine 17 odbornika nove većine zasjelo je u konferencijskoj sali obližnjeg hotelskog kompleksa “Slovenska plaža” i izglasalo nepovjerenje Careviću i Radoviću, a za vršioce dužnosti njihovih funkcija proglasilo Vladimira Bulatovića i Snežanu Kuč.

Razriješeno rukovodstvo, međutim, ne priznaje sjednicu organizovanu na taj način, tvrde da je riječ o političkoj korupciji i poručuju da su oni jedini legalni i legitimni predstavnici vlasti izabrani na izborima.

Bulatović i Kuč, sa druge strane, navode kako vlast pripada onom ko ima većinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve