Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

U Beogradu održana još jedna litija podrške SPC

Više hiljada građana Zemuna i Novog Beograda učestvovalo je na molitvenom hodu i litiji podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori

Više hiljada građana Zemuna i Novog Beograda učestvovalo je na molitvenom hodu i litiji podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

foto: Novosti

Litija je završena ispred hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Ulici antifašističke borbe, gdje su se srele povorke koje su se okupile i krenule iz Zemuna i Novog Beograda i gdje je nešto prije 12.00 održan moleban.

Molitveni hod je, radi podrške SPC u Crnoj Gori organizovalo Arhijerejsko namjesništvo zemunsko-novobeogradsko SPC, uz blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Građani koji su prisustvovali liturgijama u svim zemunskim hramovima prethodno su se zajedno sa sveštenstvom okupili u zemunskom parku, odakle su krenuli prema hramu Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, gdje su se tokom jutra i prepodneva okupili vjernici iz ovog dijela grada.

Ulice na trasi molitvene šetnje bile su zatvorene za saobraćaj, a na čelu kolone koju su predvodili sveštenici SPC građani su nosili transparent “Svetinje ne damo”.

IzvorBeta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve