Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Tužilački savjet odlučio: Buriću prekinut mandat, Maja Jovanović izabrana za vršioca dužnosti VDT-a

Tužilački savjet je izborom Maje Jovanović položio prvi važniji ispit, jer će na čelu tužilaštva konačno biti jedna od najboljih i najkredibilnijih tužiteljki

Tužilački savjet Crne Gore izabrao je državnu tužiteljku Maju Jovanović za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca.

Podsjetimo za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca ranije su se prijavila dva kandidata Dražen Burić i Aleksandar Kovačević, obavijestili su u Tužilačkom savjetu.

Međutim mimo tog javnog poziva članovi Tužilačkog savjeta mogli su da za v.d. VDT-a predlože i nekoga ko nije dostavio prijave.

Tužilački savjet je izborom Maje Jovanović položio prvi važniji ispit, jer će na čelu tužilaštva konačno biti jedna od najboljih i najkredibilnijih tužiteljki.

Član Tužilačkog savjeta i advokat Siniša Gazivoda saopštio je nakon sjednice da je on predložio Maju Jovanović za v.d. VDT-a.

“Ona je izabrana jednoglasno na konstitutivnoj sjednici Tužilačkog savjeta. Gospođu Jovanović sam predložio ja na osnovu informacija koje sam imao o njoj, sagledavajući listu, uvažavajući mnoge druge kandidate, smatrao sam da nju treba predložiti, da ona po onome što je meni poznato uvijek se u radu držala zakona i etičkih principa i to me je opredijelio da je predložim”, kazao je Gazivoda novinarima.

Ona bi tu funkciju trebalo da obavlja narednih šest mjeseci.

Kako je Gazivoda pojasnio ako bi Skupština u međuvremenu izabrala VDT-a u punom mandatu, onda bi i za Jovanović prestalo v.d. stanje.

Gazivoda kaže da kandidati Burić i Kovačević nijesu dobili potrebnu većinu u TS.

Na današnjoj sjednici je prethodno prekinut v.d. mandat VDT-a Draženu Buriću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ludilo
05.02.2022-13:50 13:50

Izabrali ko se nije prijavio a ne ko se prijavio…. znavi popovsko ludilo ce se nastavit uzas!