Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
Rubrika:

TRKA ZA NAJVEĆEG KOLABORACIONISTU BEOGRADA SE ZAHUKTAVA: Dovođenjem Pavićevića Joko se opasno primakao Dritanu!

S obzirom da Abazović simptomatičnom ćutnjom potvrđuje da se po Hercegovini tajno vozao sa Parezanovićem i sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili “Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima, Joković je imao dosta težak zadatak da se dokaže zajedničkom nalogodavcu – predsjedniku Srbije. Da bi dokazao da ima volje za saradnju i servilnost Beogradu potpredsjednik za ekonomski sistem Vlade Joković odlučio se za radikalan potez – za savjetnika je izabrao duboko kompromitovanog Vladimira Pavićevića.

Taman kad se učinjelo da takmičenje za najvećeg izdajnika u Vladi Crne Gore postaje veoma dosadno i da je trenutni premijer Dritan Abazović oduvao konkurenciju saradnjom sa viskorangiranim operativcem BIA-e i servilnošću prema srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, došlo je do velikog obrta!

Potpredsjednik Vlade i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković sebi je juče popravio mjesto na top listi saradnika na veleizdajničkim, velikosrpskim projektima u Crnoj Gori, dovođenjem na mjesto savjetnika osumnjičenog dugogodišnjeg saradnika BIA-e, nacionalnog konvertita i jednog od najvećih preletača Vladimira Pavićevića.

Abazović šampion servilnosti

Dugo vremena Abazović i Joković, koji obavljaju najodgovornije funkcije u izvršnoj vlasti, su vodili mrtvu trku ko će biti više servilan interesima Beograda i (njihovog) predsjednika Aleksandra Vučića.

Dritan Abazović: Sve za Vučića, Vučića ni za šta!

Jovković je još prilikom pregovora oko ulaska u Vladu govorio da su prioriteti SNP-a Temeljni ugovor sa okupatorskom svetosavskom sektom koja se vodi kao SPC i velikodržavni projekat  Otvoreni Balkan. On i njegov šef u Vladi Abazović vode mrtvu trku kad su u pitanju ova dva zlokobna cilja. Jer i Dritan jedva čeka da potpiše Temeljni ugovor sa svetosavskom sektom, a na sva zvona promoviše propali velikodržavni projekat Otvoreni Blakan.

Abazović je međutim posljednjih sedmica daleko nadmašio Jokovića kad je u pitanju saradnja sa zvaničnicima i službenicima obavještajno-bezbjednosnog sektora Srbije na štetu sopstvene države.

O kakvom se kalibru ljudskosti radi u slučaju Abazovića najbolje govori to što je sarađivao sa doskorašnjim glavnim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem, a više puta se sastajao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok je bio na funkciji potpredsjednika vlade.

S obzirom da Abazović simptomatičnom ćutnjom potvrđuje da se po Hercegovini tajno vozao sa Parezanovićem i sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili “Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima, Joković je imao dosta težak zadatak da se dokaže zajedničkom nalogodavcu – predsjedniku Srbije.

Vladimir Joković: I ja konja (Pavićevića) za trku imam!

Angažman saradnika BIA-e za dokazivanje pred Vučićem

Da bi dokazao da ima volje za saradnju i servilnost Beogradu potpredsjednik za ekonomski sistem Vlade, Joković se odlučio za radikalan potez – za savjetnika je izabrao duboko kompromitovanog Vladimira Pavićevića.

Sa aspekta zdravog razuma i osnovnih patriotskih načela, odluka da Pavićević bude izabran za savjetnika Jokovića je krajnje skandalozna s obzirom da se radi o čovjeku za koga se spekuliše da sarađuje sa srpskom Bezbjednosno obavještajnom agencijom (BIA). Podsjetimo, jedan portal objavljivao je prije izbora 2020. godine da je Pavićević saradnik BIA-e kodnog imena ”Udar”, kao i da mu je operativna veza izvjesni Boro Merdović.  

”Nema sumnje da Joković ovim potezom želi da se dokaže Vučiću, da je ako ne veći, makar isti zastupnik interesa Srbije i zvaničnog Beograda u Crnoj Gori kao Abazović. Čak ni Demokrate ni Demokratski front nijesu htjeli da uzmu duboko kompromitovanog Pavićevića u svoje redove, a Joković ga je stavio za savjetnika”, rekli su naši izvori dobro upućeni u djelovanje izdajničkih struktura u Crnoj Gori.

Nacionalni hermafrodit i politički konvertit

Što se samog Pavićevića tiče, iako je poznat po svom angažmanu kao predsjednik Crnogorske, za njega se u suštini može reći da je tip čovjeka koji lako mijenja partije, takozvani konvertit. Političku karijeru je započeo u ”Liberalno-demokratskoj partiji” Čedomira Jovanovića gdje je proveo dvije godine, a zatim je prešao u ”Novu stranku” Zorana Živkovića. U Crnoj Gori je tek pokazao svoje preletačke sklonosti i opravdao epitet ”nacionalnog hermafrodita”.

Kao lider Crnogorske, čije samo ime implicira političku orjentaciju ka odbrani državnih i građanskih interesa Crne Gore, iz srca je branio Srpsku pravoslavnu crkvu (koju je nekad žestoko kritikovao) dok je u isto vrijeme svaljivao drvlje i kamenje na državne institucije zbog tadašnjeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Pavićević je poznat i kao nacionalni kamelon (hermafrodit) jer je za sebe govorio da je “etnički Crnogorac, ali nacionalni Srbin”. Učestvovao je u političkim litijama koje je SPC organizovala mjesecima prije izbora 2020. godine.

On je takođe 21. decembra 2019. godine prisustvovao Narodnom saboru u Nikšiću koji je organizovala SPC nezadovoljna zbog tada najavljenog usvajanja Prijedloga zakona o slobodi vjeroispoviesti.

Pavićević sa Draganom Krapovićem 21. decembra 2019. godine na Narodnom saboru u Nikšiću koji je organizovala SS

Nakon napuštanja Crnogorske, pred parlamentarne izbore 2020. podržao je listu Mir je naša nacija. Bio je kandidat za poslanika na listi “Mir je naša nacija” a pominjao se i kao glavni je favorit za budućeg ministra vanjskih poslova Crne Gore.

Za Pavićevića može da se kaže da je čovjek sumnjive ideološke prošlosti. Bio je predsjednik mladih LSCG-a, a sad je savjetnik Jokoviću, okorelom profesionalnom Srbinu iz SNP-a.

Kako su kazali naši dobro upućeni izvori, dok je bio zaposlen u Crnogorskoj sebi je uredno isplatio sva sljedovanja, ali je zato ostavio dugove, kredite i sudske sporove. Takođe je i brata zaposlio u Crnogorskoj tako da su braća Pavićević “muzla sisu” dok je bila puna.

Kako se spekulisalo, preko bivšeg ministra vanjskih poslova i honorarnog političara Milana Roćena i odbornika u SO Budva Stevana Džakovića nakon rušenja vlasti u Budvi nije uspio da izmoli za sebe dovoljno visoku funkciju u tadašnjoj vladi, pa se okrenuo Demokratama nakon što je izmislio frazu da je “iznevjerena izborna volja”.

”Uspio je da bude na poslaničkoj listi Demokrata – ‘Mir je naša nacija’, nakon čega je pokušao da se približi Dritanu Abazoviću i URA-i, ali mu to nije uspjelo”, kazali su naši izvori dobro upućeni u Pavićevićevo operativno djelovanje.

Na kraju je, kako se spekuliše, sa kreditom koji je dobio za put iz Srbije uspio da kupi kuću u Sotonićima. I na kraju je završio kao savjetnik Jokovića. Zaista turbulentan političko-obavještajni put.

Sve u svemu, Joković je u političku igru uveo savršenog ”igrača sa klupe” koji će mu sigurno pojačati rejting uzornog kolaboracioniste u očima nalogodavaca iz Beograda.

U.P.A.

Najnovije

G7: Podrška Ukrajini koliko bude potrebno

Lideri Grupe sedam vodećih svjetskih privreda (G7) obećali su "da će nastaviti da pružaju finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku Ukrajini koliko bude potrebno". U...

Mladi DPS Zeta uručili donaciju Dnevnom centru u Golubovcima

Predstavnici Savjeta mladih DPS Zeta uručili su donaciju Centru za usluge dječije i socijalne zaštite, prikupljenu iz sopstvenih sredstava članova. “Tom prilikom, predstavnici Savjeta mladih...

Od 1. jula zabrana saobraćaja od 17 do 22 časa za teretna vozila mase...

Od 1. jula do 1. septembra 2022. godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, saopšteno je...

UŽIVO: Crna Gora – Japan 5:5 (druga četvrtina)

UŽIVO: DRUGA ČETVRTINA: 5:5 – Miroslav Perković prekida seriju Japana. Konačno je prošla akcija sa našim centrom, kojem je asistirao Čučković. 4:5 – Adaći iz peterca, preokret...

Upozorenje ljekara: Srbija već ušla u sedmi talas, vratiti obavezno nošenje maski

Aktuelna epidemiološka situacija zahtijeva donošenje bar minimuma mjera kao što je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, gradskom prevozu i naročito u zdravstvenim ustanovama,...

Najčitanije

Povezano

UŽIVO Abazović: Nije moj problem ako bi neko da ruši Vladu zbog ugovora sa SPC, isti tretman i za CPC

U toku je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu je Premijerski sat. Predsjednik Vlade Dritan Abazović odgovara na pitanja poslanika.   Tok rasprave: Sporo se donose odluke Abazović je...

DOSTAVLJEN ZAHTJEV ZA PREGOVORE CPC SA DRŽAVOM, Mihailo: Cilj je puno ostvarenje prava na slobodu vjeroispovijesti

Premijeru Dritanu Abazoviću jutros je dostavljen zahtjev poglavara Crnogorske pravoslavne crkve – mitropolita Mihaila za pregovore o zaključenju ugovora o uređenju međusobnih odnosa između...

Kovačević: Zeleni Dritan na fosilni pogon

Od predsjednika Vlade Dritana Abazovića možemo da očekujemo mnogo toga , posebno suprotno od onoga što govori, poručio je Malik Kovačević, član Građanske inicijative...

Građanska inicijativa sa Cetinja: Zgradu bivšeg ruskog poslanstva staviti u funkciju MVP

NVO “Cetinje moj grad” i grupa građana Cetinje uputili su predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, premijeru Dritanu Abazoviću, ministru vanjskih poslova Ranku Krivokapiću inicijativu kojom traže da se...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
27.05.2022-13:18 13:18

Ako je tačno da mu je Roćen pomogao, onda je tačno da gdje je god Roćen umiješan tu strašno smrdi.

RIR
27.05.2022-14:40 14:40

servilan Vučiću —koštaće nas taj poslovni prostor koji su dobili brat i sestra u centru BG —njih nece ali nas oce…s m r a d. !
/đe je naša opzicija ,za čije interese se “otvara” OB -srpski svijet…/

Kotor
27.05.2022-16:18 16:18

Nebilo nas 3 X 3000 puta

COL
28.05.2022-06:36 06:36

Još da se za savjetnika u ministarstvo poleprivrede dovede i bivši ambasador srbije oni Božović i za njega vele da ne postoji saznanje da je saradnik BIAe. Poleprivreda bi procvjetala sa ova dva vrsna stručnjaka u oblasti razvoja zasada bukava i palmi. Uh zamalo zaboravih da śetujem ministra da isprati da ako Vulin ne bude više ministar ničega da se i on angažuje, velja bi greška bila da se propušti takva šansa jer on ima veoma izdašnu tetku u Kanadi…Uh baš sam posta zaboravan zamalo da zaboravim i onoga Antića onoga stručnjaka za istoriju poleprivrede bio bi i on od… Pročitaj više »