Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

TRKA ZA NAJVEĆEG KOLABORACIONISTU BEOGRADA SE ZAHUKTAVA: Dovođenjem Pavićevića Joko se opasno primakao Dritanu!

S obzirom da Abazović simptomatičnom ćutnjom potvrđuje da se po Hercegovini tajno vozao sa Parezanovićem i sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili “Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima, Joković je imao dosta težak zadatak da se dokaže zajedničkom nalogodavcu – predsjedniku Srbije. Da bi dokazao da ima volje za saradnju i servilnost Beogradu potpredsjednik za ekonomski sistem Vlade Joković odlučio se za radikalan potez – za savjetnika je izabrao duboko kompromitovanog Vladimira Pavićevića.

Taman kad se učinjelo da takmičenje za najvećeg izdajnika u Vladi Crne Gore postaje veoma dosadno i da je trenutni premijer Dritan Abazović oduvao konkurenciju saradnjom sa viskorangiranim operativcem BIA-e i servilnošću prema srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, došlo je do velikog obrta!

Potpredsjednik Vlade i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković sebi je juče popravio mjesto na top listi saradnika na veleizdajničkim, velikosrpskim projektima u Crnoj Gori, dovođenjem na mjesto savjetnika osumnjičenog dugogodišnjeg saradnika BIA-e, nacionalnog konvertita i jednog od najvećih preletača Vladimira Pavićevića.

Abazović šampion servilnosti

Dugo vremena Abazović i Joković, koji obavljaju najodgovornije funkcije u izvršnoj vlasti, su vodili mrtvu trku ko će biti više servilan interesima Beograda i (njihovog) predsjednika Aleksandra Vučića.

Dritan Abazović: Sve za Vučića, Vučića ni za šta!

Jovković je još prilikom pregovora oko ulaska u Vladu govorio da su prioriteti SNP-a Temeljni ugovor sa okupatorskom svetosavskom sektom koja se vodi kao SPC i velikodržavni projekat  Otvoreni Balkan. On i njegov šef u Vladi Abazović vode mrtvu trku kad su u pitanju ova dva zlokobna cilja. Jer i Dritan jedva čeka da potpiše Temeljni ugovor sa svetosavskom sektom, a na sva zvona promoviše propali velikodržavni projekat Otvoreni Blakan.

Abazović je međutim posljednjih sedmica daleko nadmašio Jokovića kad je u pitanju saradnja sa zvaničnicima i službenicima obavještajno-bezbjednosnog sektora Srbije na štetu sopstvene države.

O kakvom se kalibru ljudskosti radi u slučaju Abazovića najbolje govori to što je sarađivao sa doskorašnjim glavnim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem, a više puta se sastajao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok je bio na funkciji potpredsjednika vlade.

S obzirom da Abazović simptomatičnom ćutnjom potvrđuje da se po Hercegovini tajno vozao sa Parezanovićem i sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili “Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima, Joković je imao dosta težak zadatak da se dokaže zajedničkom nalogodavcu – predsjedniku Srbije.

Vladimir Joković: I ja konja (Pavićevića) za trku imam!

Angažman saradnika BIA-e za dokazivanje pred Vučićem

Da bi dokazao da ima volje za saradnju i servilnost Beogradu potpredsjednik za ekonomski sistem Vlade, Joković se odlučio za radikalan potez – za savjetnika je izabrao duboko kompromitovanog Vladimira Pavićevića.

Sa aspekta zdravog razuma i osnovnih patriotskih načela, odluka da Pavićević bude izabran za savjetnika Jokovića je krajnje skandalozna s obzirom da se radi o čovjeku za koga se spekuliše da sarađuje sa srpskom Bezbjednosno obavještajnom agencijom (BIA). Podsjetimo, jedan portal objavljivao je prije izbora 2020. godine da je Pavićević saradnik BIA-e kodnog imena ”Udar”, kao i da mu je operativna veza izvjesni Boro Merdović.  

”Nema sumnje da Joković ovim potezom želi da se dokaže Vučiću, da je ako ne veći, makar isti zastupnik interesa Srbije i zvaničnog Beograda u Crnoj Gori kao Abazović. Čak ni Demokrate ni Demokratski front nijesu htjeli da uzmu duboko kompromitovanog Pavićevića u svoje redove, a Joković ga je stavio za savjetnika”, rekli su naši izvori dobro upućeni u djelovanje izdajničkih struktura u Crnoj Gori.

Nacionalni hermafrodit i politički konvertit

Što se samog Pavićevića tiče, iako je poznat po svom angažmanu kao predsjednik Crnogorske, za njega se u suštini može reći da je tip čovjeka koji lako mijenja partije, takozvani konvertit. Političku karijeru je započeo u ”Liberalno-demokratskoj partiji” Čedomira Jovanovića gdje je proveo dvije godine, a zatim je prešao u ”Novu stranku” Zorana Živkovića. U Crnoj Gori je tek pokazao svoje preletačke sklonosti i opravdao epitet ”nacionalnog hermafrodita”.

Kao lider Crnogorske, čije samo ime implicira političku orjentaciju ka odbrani državnih i građanskih interesa Crne Gore, iz srca je branio Srpsku pravoslavnu crkvu (koju je nekad žestoko kritikovao) dok je u isto vrijeme svaljivao drvlje i kamenje na državne institucije zbog tadašnjeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Pavićević je poznat i kao nacionalni kamelon (hermafrodit) jer je za sebe govorio da je “etnički Crnogorac, ali nacionalni Srbin”. Učestvovao je u političkim litijama koje je SPC organizovala mjesecima prije izbora 2020. godine.

On je takođe 21. decembra 2019. godine prisustvovao Narodnom saboru u Nikšiću koji je organizovala SPC nezadovoljna zbog tada najavljenog usvajanja Prijedloga zakona o slobodi vjeroispoviesti.

Pavićević sa Draganom Krapovićem 21. decembra 2019. godine na Narodnom saboru u Nikšiću koji je organizovala SS

Nakon napuštanja Crnogorske, pred parlamentarne izbore 2020. podržao je listu Mir je naša nacija. Bio je kandidat za poslanika na listi “Mir je naša nacija” a pominjao se i kao glavni je favorit za budućeg ministra vanjskih poslova Crne Gore.

Za Pavićevića može da se kaže da je čovjek sumnjive ideološke prošlosti. Bio je predsjednik mladih LSCG-a, a sad je savjetnik Jokoviću, okorelom profesionalnom Srbinu iz SNP-a.

Kako su kazali naši dobro upućeni izvori, dok je bio zaposlen u Crnogorskoj sebi je uredno isplatio sva sljedovanja, ali je zato ostavio dugove, kredite i sudske sporove. Takođe je i brata zaposlio u Crnogorskoj tako da su braća Pavićević “muzla sisu” dok je bila puna.

Kako se spekulisalo, preko bivšeg ministra vanjskih poslova i honorarnog političara Milana Roćena i odbornika u SO Budva Stevana Džakovića nakon rušenja vlasti u Budvi nije uspio da izmoli za sebe dovoljno visoku funkciju u tadašnjoj vladi, pa se okrenuo Demokratama nakon što je izmislio frazu da je “iznevjerena izborna volja”.

”Uspio je da bude na poslaničkoj listi Demokrata – ‘Mir je naša nacija’, nakon čega je pokušao da se približi Dritanu Abazoviću i URA-i, ali mu to nije uspjelo”, kazali su naši izvori dobro upućeni u Pavićevićevo operativno djelovanje.

Na kraju je, kako se spekuliše, sa kreditom koji je dobio za put iz Srbije uspio da kupi kuću u Sotonićima. I na kraju je završio kao savjetnik Jokovića. Zaista turbulentan političko-obavještajni put.

Sve u svemu, Joković je u političku igru uveo savršenog ”igrača sa klupe” koji će mu sigurno pojačati rejting uzornog kolaboracioniste u očima nalogodavaca iz Beograda.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
27.05.2022-13:18 13:18

Ako je tačno da mu je Roćen pomogao, onda je tačno da gdje je god Roćen umiješan tu strašno smrdi.

RIR
27.05.2022-14:40 14:40

servilan Vučiću —koštaće nas taj poslovni prostor koji su dobili brat i sestra u centru BG —njih nece ali nas oce…s m r a d. !
/đe je naša opzicija ,za čije interese se “otvara” OB -srpski svijet…/

Kotor
27.05.2022-16:18 16:18

Nebilo nas 3 X 3000 puta

COL
28.05.2022-06:36 06:36

Još da se za savjetnika u ministarstvo poleprivrede dovede i bivši ambasador srbije oni Božović i za njega vele da ne postoji saznanje da je saradnik BIAe. Poleprivreda bi procvjetala sa ova dva vrsna stručnjaka u oblasti razvoja zasada bukava i palmi. Uh zamalo zaboravih da śetujem ministra da isprati da ako Vulin ne bude više ministar ničega da se i on angažuje, velja bi greška bila da se propušti takva šansa jer on ima veoma izdašnu tetku u Kanadi…Uh baš sam posta zaboravan zamalo da zaboravim i onoga Antića onoga stručnjaka za istoriju poleprivrede bio bi i on od… Pročitaj više »