Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Tramp čestitao Đukanoviću 13. jul: Ostajemo posvećeni prijateljstvu sa Crnom Gorom

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima povodom ‪13. jula‬ - Dana državnosti

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima povodom ‪13. jula‬ – Dana državnosti.

U čestitki se navodi:

“Poštovani Predsjedniče,

U svoje ime i u ime američkog naroda upućujem čestitke Vama i narodu Crne Gore za Dan državnosti ‪13. jul.‬ Dok svijet nastavlja da se bori protiv pandemije COVID-19, Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru u njenim nastojanjima da zaustavi širenje ovog virusa.

Želim da čestitam Crnoj Gori i treću godišnjicu članstva u NATO Savezu. Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji, sljanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom svijeta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu.

Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine.

Unaprijed se radujem zajedničkom radu na jačanju našeg partnerstva i na unapređivanju vrijednosti slobode, sigurnosti i prosperiteta koje dijelimo.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nišin kiljan
11.07.2020-15:02 15:02

Tramp je kralj, Putin je car!

Budvanin SPC
11.07.2020-20:40 20:40

On ni ne zna kome je cestitao. Da zna, ne bi ni cestitao.