Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Tradicionalno prijateljski odnosi Crne Gore i Kipra

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović koji učestvuje na 13. Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja u Nikoziji, sastao se danas sa predsjednikom Predstavničkog doma Kipra Demetrisom Silurisom 

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović koji učestvuje na 13. Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja u Nikoziji, sastao se danas sa predsjednikom Predstavničkog doma Kipra Demetrisom Silurisom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima dvije države, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa.

Demetris Siluris, Ivan Brajović

Sagovornici su se saglasili da susreti u okviru međunarodnih konferencija predstavljaju dobru priliku za kontinuirani dijalog, ali je neophodno raditi na konkretnijim programima saradnje dva parlamenta i njihovih odbora.

Učešće Crne Gore u inicijativi predsjednika parlamenata zemalja sa manje od milion stanovnika, Brajović je ocijenio veoma značajnim, jer je riječ o društvu razvijenih evropskih zemalja, koje svojom odgovornom politikom pokazuju da i najmanje zemlje mogu biti jedne od najuspješnijih.

“Sastanak sa predsjednikom Brajovićem doživljavam kao prijateljski, prije nego zvanični i sastajemo se kad god imamo priliku. Sjutra nastavljamo sa zvaničnom Konferencijom gdje će učestvovati devet malih zemalja, kao i zemlje sa Bliskog istoka, a glavna tema će biti kako da ovo lično prijateljstvo pretočimo u saradnju između naših zemalja, ljudi i privrednika, na dobrobit naših država”, kazao je Siluris.

Na Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih zemalja danas i sjutra razgovara se o izazovima, mogućnostima i najboljim praksama ovih država u digitalnoj eri, međuregionaloj saradnji, kao i ulozi parlamenata u saradnji malih evropskih država na polju rijetkih bolesti.

U delegaciji Crne Gore je i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, koji će se sa kolegama iz devet malih evropskih država razgovarati na temu  investicija i ekonomskog razvoja kao izazova za te zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve