Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Todorović: U našem društvu ne smije biti neželjene djece, osuđujemo izjavu Ivanovića

Podsjetimo, šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović juče je u Skupštini kazao da svaki građanin ima pravo da utiče na pol svoje djece

Tokom jučerašnjeg zasijedanja skupštine Crne Gore, predstavnik vladajuće većine gosp. Dragan Ivanović (SNP) poslao je krajnje diskriminatorne i uvrjedljive poruke našem društvu, podržavajući selektivni abortus. Nažalost, njegova izjava nije naišla na osudu u parlamentu. Kao društvo koje želi da napreduje moramo da se zalažemo za ravnopravnost svih građana, i da se borimo protiv bilo kakvog oblika diskriminacije, stoga najoštrije osuđujemo ovakve izjave, poručila je Dr Tijana Todorović iz Građanske inicijative 21. maj.

“Želimo da živimo u društvu jednakih, u društvu u kojem žene i muškarci imaju ista prava i šanse za život”, dodaje ona.

U našem društvu, kako ističe, ne smije biti neželjene djece i potrebno je stvarati budućnost u kojoj su oba pola ravnopravna.

“Napominjemo da u Crnoj Gori ne jenjava negativan trend favorizovanje dječaka u odnosu na djevojčice. Slektivni abortus, se događa nakon genetičkog testiranja, medicinski, etički i moralno neprihvatljiv i istovremeno kršenje nekoliko zakona. Stoga smo dužni kao društvo da radimo i govorimo o ovom problemu kako bi se ovaj trend pod hitno smanjio i zaustavio”, zaključuje Todorović.

Podsjetimo, šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović juče je u Skupštini kazao da svaki građanin ima pravo da utiče na pol svoje djece.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve